We zijn soms zo hard bezig met geld verdienen, dat we vergeten dat we heel eenvoudig geld kunnen besparen. De wereld draait zo snel dat we al eens vergeten dat bepaalde dingen ook gratis kunnen, dat we bepaalde kosten gemakkelijk kunnen vermijden. Slimme mensen betalen dan ook nooit geld voor onderstaande 5 dingen.

De ene keer zijn het voor de hand liggende kosten, maar er zijn ook ‘verdoken’ kosten die we vaak over het hoofd zien. Rijk worden is niet alleen veel geld verdienen, maar ook zo veel mogelijk geld overhouden. Dat gaat het beste wanneer je onderstaande kosten niet meer betaalt.

# 1. Verzendkosten

Je kan tegenwoordig bijna alles online kopen en dikwijls is het nog goedkoper ook. Maar de verzendkosten kunnen al eens roet in het eten gooien. Slimme shoppers weten een manier te vinden om deze verzendkosten te vermijden.

# 2. Laattijdige betalingen

Wanneer je een boete moet betalen omdat je de factuur te laat betaalt, betaal je meer geld terwijl je er niet meer voor in de plaats krijgt. Volg altijd je rekeningen goed op of zorg voor een automatisch betalingssysteem.

# 3. Negatief saldo

Een negatief saldo op je rekening kost je veel geld. De negatieve rente wanneer je in het rood staat loopt fors op zonder dat mensen dat beseffen. Dit moet je te allen tijde zien te vermijden. Een goede kennis van je saldo kan al veel voorkomen.

# 4. Kredietkaartkosten

Sommige winkels rekenen een forfait aan voor het gebruik van een kredietkaart. Dit komt omdat winkeliers moeten betalen voor iedere transactie. Veel winkeliers vragen echter meer forfait dan ze zelf moeten betalen. Vermijd deze kosten door op een andere manier te betalen.

# 5. Gedeeltelijke betalingen

Bij bepaalde betalingen, zoals verzekeringen of gezondheidsplannen, kan je ervoor kiezen 2 of 4 keer per jaar te betalen in plaats van 1 keer. Veel mensen opteren ervoor om de eenmalige grote betaling te spreiden. Maar wanneer je het totaal van deze 2 of 4 betalingen optelt, ligt het bedrag altijd hoger dan een eenmalige betaling. We leven in een wereld waar iedereen evenveel recht heeft op rijkdom.

Bron: Business Insider

Vergeet traditionele aandelen. Dit zijn de aandelen van de komende jaren!

De gewone aandelenmarkt staat al jaren op een extreem hoge waardering. Wanneer dit eindigt, weet niemand. Maar iedereen is het er wel over eens dat te lang in deze markt blijven, desastreuze gevolgen kan hebben. Het toekomstige rendement is beperkt.

Je kan dan ook beter beleggen in een sector die fors ondergewaardeerd is. Deze aandelen bieden veel meer mogelijkheden.

Lees verder en ontdek de grootste opportuniteit uit je beleggingsleven.