Evan Spiegel CEO Snap Inc

De IPO van Snap is alvast voor 1 persoon een schot in de roos geweest: CEO Evan Spiegel. Het 26-jarige wonderkind werd met de beursgang van het moederbedrijf boven Snapchat zo’n $800 miljoen rijker. Op basis van de huidige beurskoers heeft de oprichter van het sociale media platform een vermogen van $5,5 miljard.

Even Spiegel is een van de rijkste jongeren onder 30 jaar. Door de beursgang van Snap Inc worden nog eens 37 miljoen extra aandelen Snap toegevoegd aan het vermogen van de CEO. Aan de meest recente beurskoers van ongeveer $21,5 per aandeel komt dat neer op een extra bonus van $800 miljoen.

De CEO van Snapchat krijgt deze aandelen niet in een keer. Ze zullen gespreid worden over een periode van 3 jaar. Afhankelijk van de beurskoers levert dit Spiegel dus meer of minder op dan $800 miljoen.

Evan Spiegel wordt hoofdaandeelhouder Snap Inc

Evan Spiegel krijgt deze extra aandelen als motivatie om het bedrijf te laten groeien en de financiële resultaten te verbeteren zodat Snap Inc naar de beurs gebracht kon worden, aldus de mededeling van het bedrijf. De beursgang is een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf en moet voor meer liquiditeit zorgen in het aandeelhouderschap, zowel voor de oprichters als de medewerkers.

Met de IPO van vorige week heeft Evan Spiegel deze belofte ingelost. De extra 37 miljoen aandelen leveren hem 3% meer op in het bedrijf. Momenteel bezit Spiegel samen met medeoprichter Bobby Murphy 50% van de C-klasse aandelen. Deze aandelen bezitten het stemrecht. De A-klasse aandelen die op de aandelenmarkt noteren, hebben geen stemrecht.

Indien Spiegel en Murphy de komende jaren geen C-klasse aandelen verkopen, wordt de CEO van Snap de komende jaren de aandeelhouder met het meeste stemrecht.

Bron: Business Insider