We zitten allemaal wel eens in die situatie dat snel extra geld verdienen heel handig van pas komt. Het is dan heel aanlokkelijk om op de lotto te spelen of je in te mengen met louche of zeer risicovolle dingen. Maar je kan ook creatief tewerk gaan.

Dit zijn 10 ideeën om snel wat extra geld te verdienen.

-1. Geef bijles

Waar ben jij goed in? Zijn er mensen of kinderen die met die kennis iets kunnen doen? Er is steeds meer vraag naar expertise en jij kan daarin jouw kennis delen … voor een mooi bedrag uiteraard.

-2. Verkoop je rommel

Je wil niet weten wat je allemaal verzamelt in je leven … tot je geld nodig hebt. Ruim je kasten, garage, zolder, … eens op. Er steken waarschijnlijk heel wat spullen die nog extra geld kunnen opbrengen.

-3. Ga flyeren

Lokale bedrijven zijn dikwijls op zoek naar mensen die flyers willen uitdelen. Dit kan altijd een mooi bedrag opleveren.

-4. Investeer in domeinnamen

Een domeinnaam kopen, kost niet zoveel. Uiteraard zijn voor de hand liggende domeinnamen zoals slimbeleggen.com niet meer beschikbaar, maar met een beetje creativiteit vind je nog domeinen waar anderen liever zelf aan hadden gedacht.

-5. Schrijf artikels

Content marketing is het modewoord in de advertentiewereld de laatste jaren. Daarvoor moeten dan wel artikels geschreven worden. Wanneer je ergens iets van weet en je kan dat in goede artikels gieten, kan dat gemakkelijk €10 tot €20 per artikel opleveren.

-6. Amazon Mechenical Truk

AMT is een heel eenvoudige manier om geld te verdienen. Je kan je inschrijven om taken uit te voeren die voor de mens heel eenvoudig zijn, maar die computers niet kunnen. En daar word je dan voor betaald.

-7. Organiseer een feestje

In het weekend moeten veel mensen stoom afblazen. Organiseer een feestje met alles erop en eraan en vraag inkom. Met een goed budget en planning, kan je daar een mooie stuiver aan overhouden.

-8. Ruim andermans rommel op

Veel zelfstandigen hebben niet de tijd of goesting om hun bureau of magazijn in orde te houden. Wanneer jij orde in chaos kan scheppen, zullen ze maar wat graag betalen om die taak over te dragen.

-9. Word scheidsrechter

In het weekend zijn er talloze sportwedstrijden waar meestal tekorten zijn aan scheidsrechters. Hoor je daar een roeping fluiten? En zie je wat extra geld vliegen?

-10. Begin je eigen bedrijf

Klein beginnen is dikwijls de opdracht. En dat kan zelfs al voor minder dan €1.000. Eens je dit geld hebt terugverdiend, is al de rest – na kosten – winst.

Bron: Lenpenzo