fed party Sinds mei 2015 was het niet meer voorgekomen dat de S&P 500 index een nieuwe recordkoers wist te produceren. Maar, daar is de afgelopen week verandering in gekomen en deze verandering kan gaan zorgen voor flink verder stijgende beurskoersen. Volgens het onderzoek dat verricht is door LPL Research is de kans groot dat de S&P 500 index over een jaar flink hoger zal staan. De onderzoekers hebben gekeken naar de vorige keren toen het meer dan 12 maanden duurde voordat de S&P 500 index een nieuwe recordkoers wist neer te zetten, en het gemiddelde jaarrendement toen deze nieuwe mijlpaal uiteindelijk bereikt werd, bedraagt 14%.

S&P 500 index kan profiteren van de nieuwe recordkoersen

new-high Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van LPL Research, kunnen we de resultaten in beeld zien. Daarbij valt op dat op het moment dat de S&P 500 index, na een periode van 12 maanden zonder een recordkoers te hebben meegemaakt, een nieuwe recordkoers weet te bereiken, de gemiddelde rendementen de maanden er na altijd hoger waren dan het normale marktrendement sinds 1954. Wat betreft dit onderzoek mogen we dus met blijdschap uitkijken naar de komende maanden. Alleen in het jaar 2007 stonden we immers een jaar later lager.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger