Volgens Ian Telfer – de voorzitter van Goldcorp – zien we momenteel de piek in goudmijnproductie.

Telfer is niet alleen de man achter Goldcorp maar heeft nog vele andere successen op zijn palmares mogen noteren in zijn langdurige carrière.

Zo is hij volgens de goudmijnindustrie diegene die het ‘streaming’ model heeft bedacht, een toen revolutionair idee van zaken doen in de sector.

En nu heeft hij het idee dat de goudwereld op zijn kop zal gezet worden door iets zeer simpels…

De wereldwijde productie van goud zal volgens Telfer blijven dalen omdat de grootste ontdekkingen gewoonweg al gedaan zijn.

Telfer: “Als ik een zin kwijt zou willen wat betreft de goudmijnsector, dan is het de volgende:”

“Zo lang ik mij kan herinneren is de goudproductie de afgelopen 40 jaar altijd netjes gestegen, maar het is dit jaar of volgend jaar dat net het tegenovergestelde hier van waar gaat zijn!”

We hebben volgens Telfer dan ook een historische mijnpaal bereikt wat betreft de hele sector en het is absoluut noodzakelijk om te beseffen dat het spel drastisch gaat veranderen, stelt hij.

En Telfer is in deze voorspelling niet alleen, ook Randall Oliphant van de World Gold Council zegt dat we wel eens op het boven vermeldde keerpunt zouden kunnen zitten, of dat dit keerpunt zelfs al achter ons ligt!

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien is er sprake van een stagnering wat betreft de productie.

Bij zowel Telfer zijn bedrijf Goldcorp alsook Barrick Gold & Newmont Mining zijn de laatste jaren zelfs verminderingen in productie vastgesteld, en dit zijn de allergrootste die actief zijn in dit wereldje.

Dit zou dan ook wel eens het moment kunnen zijn geweest waarop goud met de loop der tijd een heel stuk schaarser wordt en de goudprijs een seculaire stierenmarkt betreedt!