Stagiair Google

Wanneer je op zoek bent naar een goede stageplaats, loont het om eens te kijken over de grote plas. Stagiairs bij enkele grote Amerikaanse bedrijven betalen namelijk een meer dan aanzienlijk salaris.

Facebook

Als stagiair Ph. D. software ingenieur kan je bij de Amerikaanse sociale media gigant tot $9.000 per maand verdienen. Een gewone software ingenieur doet het niet veel slechter met een loonstrookje van $8.467 per maand. Zelfs ‘gewone’ analisten strijken al $3.000 tot $4.000 op.

Amazon

Als stagiair productmanager bij Amazon kan je al bijna evenveel verdienen als bij Facebook, zo’n $8.934 per maand. Amazon investeert veel in talenten en heeft nog vele andere stageplaatsen die tussen $8.000 en $9.000 per maand betalen.

Google

Veel technologiebedrijven zijn op zoek naar software ingenieurs en ze willen er dus ook veel voor betalen. Bij Google kan je een salaris verwachten tot $7.000 per maand. De vraag is groot, maar zo is ook de concurrentie.

>> Volg het ideale platform voor beleggen op korte termijn <<<

SnapChat

SnapChat wil de sociale mediatrein mee besturen. Om op te boksen tegen Facebook moet het dus veel geld betalen. Stagiairs kunnen er tot $10.000 per maand verdienen plus een extra $1.500 voor de huisvesting.

Two Sigma

Two Sigma is niet bekend bij het brede publiek, nog niet. Het bedrijf bevindt zich op de intersectie tussen technologie en financiën. Het is een investering management firma dat gebruik maakt van wetenschap en technologie. Er zijn momenteel 80 openstaande vacatures. Vergoeding: $10.400 per maand plus $5.000 voor huisvesting voor stagiairs.

Citigroup

Het moet natuurlijk niet allemaal technologie zijn, ook de banken betalen aardige sommen geld om de beste stagiairs te lokken. Stagiairs kunnen er terecht op vakgebieden als investeringsbankieren, hedge funds, asset management, … en kunnen daarvoor een slordige $9.667 per maand opstrijken.

Bron: Time Money