(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC heeft de steun van Rusland en diverse andere olielanden die geen deel uitmaken van het kartel gekregen om de productie op te voeren. Dit bleek na afloop van de tweede vergaderdag in het Oostenrijkse Wenen.

Vrijdag werd al duidelijk dat het oliekartel de dagproductie met 1 miljoen vaten wil opvoeren, “maar dat is op papier, in de praktijk betekent dit zo’n 600.000 vaten, omdat lang niet elk lid ook kan verhogen”, aldus energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO tegen ABM Financial News.

Overigens zou Rusland liever gezien hebben dat de productie met 1,5 miljoen vaten zou worden opgevoerd.

Momenteel wordt de productie nog met 1,8 miljoen vaten per dag gedrukt om zo de balans in de oliemarkt terug te brengen en de prijs aan te jagen.

De Amerikaanse president Donald Trump zei vrijdag op Twitter te hopen dat de OPEC zou besluiten de output “substantieel” te verhogen. “We moeten de prijzen laag houden”, aldus de president.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.