TA goud uitbraak

In alle stilte is de goudprijs een sterke prestatie bezig. Terwijl het niveau van $1.260 lange tijd een forse weerstand vormde, hebben nieuwe globale geopolitieke spanningen deze grens in een ruk doorbroken. De goudprijs staat op het hoogste punt van het jaar en nadert de grens van $1.300.

Naast de goudprijs steeg ook de zilverprijs. Zilver steeg 2,2% en goud 1,5%. Wanneer zilver harder stijgt dan goud, is dat vaak een positief signaal voor beide edelmetalen. Maar het was niet enkel de forse stijging die van belang is, er werden ook enkele forse weerstanden doorbroken.

Goud doorbrak de grens van $1.260 waar het voorheen nog op botste. $1.260 was ook het 200-daags gemiddelde.

Goudprijs

De zilverprijs kon de voormalige weerstand van $18,50 nog niet doorbreken, maar sloot wel af boven het 200-daags gemiddelde. De RSI van zilver toont echter aan dat er nog meer opwaarts potentieel is. Wanneer de zilverprijs enkele dagen boven $18,50 kan postvatten, wordt de uitbraak van beide edelmetalen definitief bevestigd.

Zilverprijs

Geopolitieke spanningen

Beleggers kijken opnieuw naar goud door de oplopende geopolitieke spanningen. Er is niet enkel het conflict tussen China en Japan rond de eilanden in de Chinese Zeeën, er zijn ook spanningen tussen Rusland en de Verenigde Staten én tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten.

De zoon van Donald Trump liet recent ontvallen dat de wereld snel zal weten hoe meedogenloos zijn vader kan zijn. De raketaanval in Syrië is daar het eerste bewijs van, maar ook de sterke uitspraken aan het adres van Noord-Korea doet de globale spanningen toenemen. De VS stuurt een armada aan oorlogsschepen richting Noord-Korea, iets waar zowel de Koreanen als de Chinezen niet blij mee zijn.

NIEUW: Uniek Rapport- De Oorlog Special

Goudmijnaandelen

Terwijl de traditionele aandelenmarkt tekenen van vermoeidheid vertoont, laten de goudmijnaandelen tekenen van sterkte zien. Na een goede start van het jaar volgde een correctie. Sinds midden maart is die correctie voorbij en werd opnieuw een hogere bodem gezet in de opwaartse trend die begin 2016 begon.

Goudmijnaandelen

Bron: Gold Stock Bull

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER