beer-kerst

De aandelenmarkten zijn de afgelopen handelsdagen haast niet van hun plek af geweest. Al dagenlang gebeurt er haast niets op de markten en ook tijdens de laatste beursdagen van dit jaar kan deze trend zich gaan voortzetten. De zakenbanken hebben immers hun boeken gesloten en ook de particuliere beleggers willen gaan genieten van deze kersttijd.

indices-weerstand

Op StockTwits kwamen wij echter een grafiek tegen die ons wellicht waarschuwt voor wat komen gaat. De bovenstaande grafiek, afkomstig van KimbleCharting, maakt duidelijk dat de aandelenmarkten in het nieuwe jaar te maken zouden kunnen krijgen met de nodige volatiliteit.

Ligt een correctie op de loer?

Op deze technische grafiek is te zien dat de Russell 2000 index op dit moment aan de bovenkant beweegt van het stijgende trendkanaal. De vorige keren toen we te maken kregen met de aanraking van deze weerstandslijn, moest de Amerikaanse index de nodige waarde inleveren. Ook de Dow Transports index beweegt op dit moment tegen de weerstandslijn aan.

Aangezien het feit dat de Russell 2000 en de Transports index de uitblinkers waren tijdens de rally van de afgelopen weken, zullen we alert moeten zijn als deze indices van richting gaan veranderen. Op dat moment zouden de andere indices immers dezelfde weg kunnen gaan inslaan.