De zeepbel binnen de Amerikaanse huizenmarkt wist er rond het jaar 2007/2008 voor te zorgen dat bijna de gehele wereld te maken kreeg met een van de heftigste crisissen uit de geschiedenis. Door de toegenomen verwevenheid tussen de landen kwamen de rommelhypotheken vanuit Amerika over naar andere delen van de wereld.
De huizenmarktcrisis is met name verschrikkelijk geweest voor de mensen die genoodzaakt waren om hun huis te verkopen. Als gevolg daarvan bleven heel wat gedupeerden achter met een gigantische restschuld, omdat de huizenprijzen in een aantal maanden tijd compleet in elkaar zakte.
Minder noodgedwongen verkopen binnen de Amerikaanse huizenmarkt
Op dit moment is er echter goed nieuws te vertellen over de Amerikaanse huizenmarkt. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van National Association of Realtors, is te zien dat de noodgedwongen verkopen nog maar 4% innemen van de totale huizenverkopen.
Op de grafiek is te zien dat de noodgedwongen verkopen rond het jaar 2011/2012 nog een derde bedroeg van de totale verkopen. De groeiende Amerikaanse economie en de stijgende huizenprijzen hebben er voor weten te zorgen dat op dit moment maar weinig Amerikaanse huizenbezitters met een restschuld achterblijven. En dat is toch wel goed nieuws te noemen.