Casamigos, het tequilabedrijf dat George Clooney enkele jaren geleden per ongeluk oprichtte met een paar vrienden, was de laatste jaren een van de snelst groeiende tequilamerken. Het Britse Diageo merkte dat op en biedt nu $1 miljard om het bedrijf over te kopen.

Een eerste instantie zal Diageo $700 miljoen betalen. Op basis van enkele parameters de komende 10 jaar, kan daar nog eens $300 miljoen bijkomen. Maar de oprichting van het bedrijf kwam er eerder toevallig. Het was niet de bedoeling voor Clooney en zijn vrienden om er veel geld mee te verdienen.

Enkele jaren geleden kocht George Clooney een stuk land in Mexico nabij het eigendom van zijn vriend Rande Gerber. Gerber, de man van Cindy Crawford en oprichter van Midnight Oil en Gerber Group, en Clooney dronken veel tequila samen in Mexico. Sommige waren goed, sommige waren slecht en sommige waren duur. Daarop besloot het duo om zelf een tequila te maken die perfect bij hen paste.

Na een tocht bij verschillende brouwers en zo’n 700 recepten uit te proberen, hadden ze het perfecte recept te pakken. Ze vonden een tequila die je de ganse dag kan drinken zonder brandende nasmaak en zonder een kater de volgende dag.

In het begin was de tequila enkel bestemd voor henzelf, vrienden en familie. Maar toen ze meer dan 1.000 flessen per jaar bestelde, liet de brouwer weten dat ze een licentie nodig hadden. De brouwer, Michael Meldman, voegde zich bij het team dat het bedrijf Casamigos oprichtte. Casamigos betekent ‘Huis van de vrienden’.

728x90

In 2013 werd het bedrijf officieel opgericht en werd het tequilamerk publiek verkocht. Casamigos werd al snel een van de snelst groeiende tequilamerken. Momenteel wordt het merk al in 20 verschillende landen verkocht. Dat trok de aandacht van Diageo dat bereidt was om $1 miljard op tafel te leggen om Casamigos over te kopen van de 3 miljonairs.