(ABM FN-Dow Jones) Wall Street is dinsdag hoger geëindigd. De Dow Jones index won 0,5 procent op een slot van 25.628,91 punten. De S&P 500 index steeg 0,3 procent op 2.858,45 punten en is minder dan een procent verwijderd van een nieuw record. De Nasdaq ging 0,3 procent omhoog op 7.883,66 punten.

Ondanks de aanhoudende zorgen over de mondiale handelsconflicten deed Wall Street dinsdag gewoon mee aan de wereldwijde aandelenrally. Beleggers hadden vooral oog voor kwartaalcijfers. Ook de volatiliteit liep terug tot 10,99 en daarmee dicht bij het laagste niveau in 2018.

“De combinatie van een solide economie, het ondernemers- en consumentenvertrouwen dat piekt en beter dan verwachte kwartaalresultaten, suggereert dat de markt nog verder omhoog kan”, volgens marktstrateeg Tony Dwyer van Canaccord Genuity.

Op macro-economisch vlak stonden dinsdag louter de maandelijkse vacatures en het consumentenkrediet geagendeerd. In juni waren er ruim 6,66 miljoen openstaande vacatures. Dat waren er iets meer dan in mei. Het consumentenkrediet in de VS steeg in juni met ruim 10 miljard dollar. Dat was veel minder dan de toename van meer dan 24 miljard dollar in mei.

De euro/dollar noteerde richting het slot op 1,1598. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1577.

Olie werd duurder door de hernieuwde sancties die de Verenigde Staten hebben opgelegd aan Iran. Een vat West Texas Intermediate steeg op een settlement van 69,17 dollar, 0,2 procent ten opzichte van maandag.

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde de sancties op Twitter aan en waarschuwde dat elk land dat zaken doet met Iran geen zaken zal doen met de VS.

“De sancties zijn strikt en uitzonderingen lijken uitgesloten. De markt hoopte dat mogelijk toch iets van Iraanse olie-import zou worden toegestaan, maar die hoop is aan diggelen”, volgens vermogensbeheerder John Kilduff van Again Capital. Landen die zich vermoedelijk niet aan de Amerikaanse eis gaan houden zijn China en Turkije.

Bedrijfsnieuws

Blikvanger was Tesla, dat bijna 30 dollar steeg tot ruim 371 dollar nadat CEO Elon Musk op Twitter aankondigde te overwegen om zijn bedrijf van de beurs te halen. Musk suggereerde daarbij een prijs van 420 dollar per aandeel en stelde dat de financiering al rond zou zijn. Dit zou een marktkapitalisatie betekenen van 71,65 miljard dollar.

Later werd de intentie om te privatiseren bevestigd in een blogpost van Musk. Het aandeel sloot 11 procent in de plus op 379,56 dollar, nadat de handel eerder werd stilgelegd.

Volgens de topman zou de bedrijfsvoering van Tesla veel soepeler zijn wanneer het bedrijf wordt geprivatiseerd. Wanneer de groei stabiel is, zou Tesla opnieuw naar de beurs kunnen, aldus Musk, die benadrukte dat er nog geen definitief besluit is genomen.

Mediaberichten stelden dat het staatsfonds van Saoedi-Arabië een belang van 3 tot 5 procent in Tesla zou hebben genomen.

Discovery daalde meer dan 5 procent. Het media- en entertainmentbedrijf rapporteerde over het afgelopen kwartaal en winst die achterbleef bij de verwachtingen, terwijl de omzet de verwachting overtrof vanwege een verdubbeling van de omzet bij zijn Amerikaanse zenders.

Dean Foods verloor ruim 15 procent nadat de voedselproducent een winstwaarschuwing gaf. Dit woog voor beleggers zwaarder dan beter dan verwachte tweede kwartaalcijfers.

Zillow verloor nagenoeg 15 procent, nadat het bedrijf maandag kwartaalcijfers publiceerde en tevens de overname van een hypotheekverstrekker aankondigde.

Office Depot steeg bijna 14 procent, nadat de Amerikaanse aanbieder van kantoorartikelen over het afgelopen kwartaal een hogere omzet rapporteerde, terwijl de nettowinst daalde. De resultaten waren beter dan verwacht.

Walt Disney en Snap komen nabeurs met cijfers. Walt Disney sloot in de reguliere handel 0,6 procent hoger. Snap steeg 0,5 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.