(ABM FN-Dow Jones) Wall Street noteerde donderdagavond lager, met nog een paar uur handel te gaan. De Dow Jones index en S&P 500 daalden 0,6 procent. De Nasdaq leverde 0,8 procent in.

Het coronavirus domineerde opnieuw het sentiment omdat het aantal besmettingen snel toeneemt, net als het aantal doden.

“De paniek heeft zijn piek nog niet bereikt”, volgens vermogensbeheerder Randy Frederick van Charles Schwab. Toch is het enigszins een geruststelling dat de aandelenmarkten zich in het verleden goed staande wisten te houden bij dit soort epidemieën. “Vorige week werden nog recordstanden bereikt. Het is niet zo dat de hele boel nu in elkaar stort”, aldus Frederick.

De zorgen rond het virus overschaduwden donderdag solide groeicijfers uit de Verenigde Staten. 

De Amerikaanse economie groeide in het vierde kwartaal met 2,1 procent, net als een kwartaal eerder en conform de marktverwachting. Dit was echter niet voldoende om het sentiment onder beleggers een impuls te geven, zag marktanalist David Madden van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak werd donderdag verder bekend dat het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering afgelopen week met 7.000 stuks is gedaald naar 216.000. 

De euro/dollar noteerde donderdagavond op 1,1038. Olie werd bijna 3 procent goedkoper.
 
Bedrijfsnieuws

Aandelen met een blootstelling aan China, stonden donderdag onder druk vanwege de situatie rond het coronavirus. Royal Caribbean Cruises, dat één van zijn cruises in China annuleerde, verloor bijna 4 procent. Starbucks, dat meer dan de helft van zijn locaties in China heeft gesloten vanwege het virus, daalde meer dan 2 procent.

Tesla presteerde in het vierde kwartaal beter dan verwacht en start deze maand met de productie van zijn Model Y.  De brutowinst viel afgelopen kwartaal 4 procent hoger uit dan verwacht. En ook de vrije kasstroom van 1,0 miljard dollar overtrof de marktverwachtingen, aldus de analisten van UBS, die ook wezen op een robuuste outlook. Het aandeel steeg donderdag liefst 11 procent.

Microsoft presteerde het afgelopen kwartaal boven verwachting. De resultaten werden met name gestuwd door de aanhoudende groei in cloud computing. Het aandeel steeg 2,0 procent.

Facebook behaalde afgelopen kwartaal meer winst en het aantal actieve gebruikers nam toe. De omzetgroei viel de markt echter tegen, net als de outlook. Het aandeel verloor donderdag 6,5 procent aan waarde.

Dupont behaalde in het vierde kwartaal minder winst en gaf een teleurstellende outlook voor 2020 af. Dupont rekent dit jaar op een aangepaste winst per aandeel van 3,70 tot 3,90 dollar. Analisten gingen echter uit van 4,11 dollar. Het aandeel daalde 7,6 procent.

Coca-Cola boekte in het vierde kwartaal 16 procent meer omzet en deze kwam uit op 9,1 miljard dollar. Dit was nipt boven de consensus samengesteld door FactSet, die op 8,89 miljard dollar rekende. De vergelijkbare winst per aandeel was 0,44 dollar, conform de analistenverwachting. Het aandeel won 2,7 procent.

De omzet groeide bij UPS afgelopen kwartaal met 3,6 procent tot 20,6 miljard dollar. Bij de Amerikaanse pakketdivisie was de groei 6,6 procent. Volgens UPS leverde internetwinkelreus Amazon de grootste bijdrage aan deze omzetgroei. Onder de streep restte wel een verlies van ruim 100 miljoen dollar door een boekhoudkundige aanpassing gerelateerd aan het pensioenplan. Het aandeel daalde 5,6 procent.

Eli Lilly heeft een sterke vierde kwartaal en 2019 achter de rug en wist de verwachtingen van analisten te overtreffen. Eli Lilly scherpte de outlook voor 2020 lichtjes aan in afwachting van het afronden van de overname van Dermira. Het aandeel steeg 1,7 procent.

Sherwin-Williams, concurrent van het Nederlandse AkzoNobel, zag de resultaten in het vierde kwartaal aantrekken. De winst per aandeel steeg op jaarbasis van 1,09 naar 2,71 dollar. Verder verwacht de verffabrikant dat de marktomstandigheden dit jaar gelijk zullen zijn aan die in 2019. Sherwin-Williams rekent daarbij op een omzetgroei van 2 tot 4 procent. Het aandeel verloor 4,4 procent.

De aangepaste winst van Axalta, eveneens een concurrent van AkzoNobel, bedroeg 0,42 dollar per aandeel, terwijl de verwachting op 0,43 dollar lag. Een jaar eerder was dit 0,44 dollar per aandeel. Voor 2020 mikt Axalta op een omzetgroei van 0 tot 1 procent. Het aandeel steeg 1,5 procent.

Amazon.com verloor 0,2 procent in aanloop naar de kwartaalcijfers donderdag nabeurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.