Tesla-aandelen zijn de afgelopen weken flink onderuit gegaan. Er ging meer dan 25% van hun waarde verloren tussen de all time high van eind januari en de slotkoers van vrijdag. Cathie Wood van Ark Invest blijft echter achter het bedrijf staan en ziet de toekomst zeer rooskleurig in.

Ark Invest, dat geleid wordt door Wood, verwacht dat Tesla in 2025 een waarde van minstens $3 000 per aandeel zal bereiken. Dit is een stijging van meer dan 350% ten opzichte van de slotkoers van vrijdag en meer dan het dubbele van het vorige koersdoel van Ark Invest dat $1 400 bedroeg.

Zelfs in het slechtse “bear-scenario” denkt Ark dat Tesla in 2025 een absolute bodem van $1 500 zal hebben, aldus Ark analist Tasha Keeney.

Volgens Ark zal Tesla in de toekomst zijn kapitaal efficiënter gebruiken om zijn ambitieuze groeiplannen te financieren. Hiernaast houdt Ark rekening met de winsten die Tesla naar verwachting zal behalen uit de verkoop van autoverzekeringen aan zijn klanten in sommige staten.

Keeney benadrukte ook de aankomende “robo-taxi service”die Musk heeft beloofd. Ark gelooft dat er 50% kans is dat Tesla volledig autonoom zal kunnen rijden tegen 2025. Deze dienst zou volgens het bedrijf $160 miljard aan jaarlijkse winst toevoegen.

Verhoogde concurrentie

Het aandeel van Tesla staat momenteel onder druk door de toegenomen concurrentie. Gevestigde autofabrikanten zoals Volkswagen, General Motors en Fors hebben nieuwe stappen gezet op het gebied van elektrische voertuigen.

Hoewel Tesla met 500 000 verkochte auto’s vorig jaar duidelijk de marktleider is in de EV-sector, zou Volkswagen hen binnenkort wel eens de loef kunnen afsteken. Ondertussen ligt GM nog ver achter op zowel Tesla als Volkswagen. Het bedrijf heeft zich wel tot doel gesteld om tegen 2035 alleen nog emissievrije voertuigen te verkopen. Hiernaast zijn er vroege aanwijzingen dat de nieuwe Ford Mustang Mach-E op de Amerikaanse markt marktaandeel begint af te snoepen van Tesla.

Deze zorgen hebben de afgelopen weken gewogen op het aandeel van Tesla. Na de forse stijging in 2020, waarin het aandeel een winst boekte van 743%, is Tesla de voorbije twee maanden stevig gedaald en is het in bear market-gebied terechtgekomen.

Zelfs met deze recente daling is het bedrijf wel nog steeds even waardevol als de marktkapitalisatie van ’s werelds 6 grootste autofabrikanten – naar aantal verkochte voertuigen – samen.

Bron: CNN

Foto: iStock