Tesla is één van de meest besproken aandelen wereldwijd. Het bedrijf heeft een enorm grote aanhang die ervan overtuigd zijn dat Tesla de auto-industrie compleet zal veranderen. Er zijn echter evenveel tegenstanders die vinden dat het aandeel extreem overgewaardeerd is. Craig Irwin behoort tot de laatste groep.

Volgens Craig Irwin, senior research analist bij Roth Capital, is Telsa buitengewoon overgewaardeerd. Irwin zei dat Tesla nog enorm veel werk te verzetten heeft om haar aandelenkoers van $700 te rechtvaardigen. Op dit moment denkt Irwin dat het aandeel van Tesla amper $150 waard is.

Tesla leverde in het eerste kwartaal van 2021 dan wel meer auto’s af dan verwacht, maar volgens Irwin zitten deze zaken al duidelijk in de waardering verwerkt. Beleggers gaan er ook van uit dat Tesla geen concurrentie zal hebben. Verschillende gevestigde waarden zijn nu echter volop aan het werken aan nieuwe elektrische wagens.

De waardering van Tesla is nu zo’n $660 miljard, wat in de buurt komt van de totale waarde van de Amerikaanse en Europese automarkten. Toch blijft Tesla nog steeds een relatief kleine speler op de markt.

Irwin stelt:

De fundamenten worden totaal genegeerd.

Bullish op EV-sector

Irwin zei echter wel dat hij optimistisch is over de vooruitzichten voor de verkoop van elektrische voertuigen. Tesla is hier nog steeds marktleider maar verschillende andere autofabrikanten hebben de stap naar elektrische voertuigen reeds ingezet.

Volgens Irwin zijn er wel degelijk goede zaken gaan voor Tesla zoals de verwachte intrede in India en de vooruitzichten in China die de vooruitzichten ondersteunen. Dit rechtvaardigt de huidige koers van $700 echter nog steeds niet. Het bedrijf zal volgens Irwin nog veel moeten doen om al haar verwachtingen in te lossen.

Bron: CNBC

Foto: iStock