Elon Musk geheimen Tesla

De Amerikaanse autofabrikant Ford beschikt over jarenlange ervaring. Elektrische autofabrikant Tesla is daarentegen pas sinds enkele jaren actief op het hoogste niveau. Toch is Tesla op dit moment meer waard dan Ford. En dat is een prestatie om even stil bij te staan.

Het aandeel Tesla wist de afgelopen week goede zaken te doen op de beursvloer. Dit was met name te danken aan het nieuws dat er verscheen over de autoproductie van Tesla. In het eerste kwartaal van 2017 wist Tesla ruim 25.000 sportauto’s af te leveren en dat betekende een nieuw record. Daarnaast was dit aantal een stuk hoger dan de verwachtingen van de waarnemers. Wat dat betreft dus niet vreemd dat het aandeel in waarde steeg.

De gigantische race van Tesla in beeld gebracht

tesla-ford-waard

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat Tesla onlangs meer waard wist te worden dan Ford. Op dit moment bedraagt de marktkapitalisatie van Tesla meer dan 47 miljard dollar.

Daarnaast is op deze grafiek goed te zien dat Tesla sinds het jaar 2013 in populariteit is gestegen. Ford heeft echter – op het gebied van marktkapitalisatie – al sinds het jaar 2014 te maken met een dalende trend. Terwijl Ford in het jaar 2014 nog te maken had met een beurswaarde van bijna 70 miljard dollar, beweegt het bedrijf op dit moment rond de 44 miljard dollar.

Wellicht is dit het ultieme teken dat het ‘traditionele’ automerk moet plaatsmaken voor het ‘nieuwe’ automerk.