Een crash van de aandelenmarkt is goed nieuws … goed voor diegene die weten hoe ze er mee moeten omgaan. Miljonairs worden op de aandelenmarkt niet gemaakt wanneer de koersen stijgen, maar wel wanneer de koersen dalen. Wie dit begrijpt, maakt het meeste kans om miljonair te worden via de aandelenmarkt.

Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de goudmijnaandelen, daar worden nu de volgende miljonairs geboren. Er zijn er die altijd negatief zijn en er zijn er die altijd positief zijn, maar op de aandelenmarkt is het beter om altijd realistisch te zijn. Wanneer je realistisch bent omarm je de gevaren van de aandelenmarkt omdat je weet dat juist dat de momenten zijn dat fortuinen worden geboren.

De beste manier om veel geld te verdienen op de aandelenmarkt is door laag te kopen en hoog te verkopen. En wanneer staan de aandelenkoersen laag? Juist ja, na een forse correctie en tijdens een berenmarkt. Je hebt een berenmarkt nodig om miljonair te worden. Marktevolutie

Nu worden de volgende miljonairs geboren in de goudmijnsector

In een stierenmarkt (wanneer de aandelen stijgen) is “buy the dips” een zeer goede strategie. Maar diezelfde strategie is een dooddoener in een berenmarkt (wanneer de aandelen dalen). Zoals gezegd zijn de goudmijnaandelen daar een perfect voorbeeld van. Sinds 2011 daalden goudmijnaandelen met 80% tot 90%. Wie in die periode “buy the dips” toepaste, zit nu met een enorme kater opgescheept. Wil je de “buy the dips”-strategie toepassen dan doe je dat best in een sector die reeds totaal van de kaart werd geveegd. Berenmarkt goudmijnaandelen Maar nu terug naar de beste manier om miljonair te worden op de aandelenbeurs.

Zoals gezegd heb je daar een berenmarkt voor nodig, liefst een epische berenmarkt. Uiteraard heb je ook cash geld nodig. De meeste beleggers zitten 100% in aandelen. Cash geld brengt niets op – maar het verliest ook niets. Uiteraard verliest cash geld van inflatie, maar op een kortere tijdshorizon van enkele jaren is dat verwaarloosbaar. Cash geld zorgt er wel voor dat je kunt investeren op het dieptepunt van de markt, bijvoorbeeld tijdens de financiële crisis. Veel aandelenmiljonairs hebben toen hun zaadjes geplant.

In een berenmarkt kan je de deal van je leven doen

Beleggers die in 2008 – 2009 een voldoende grote buffer cash geld hadden, hebben de koopjes van hun leven gedaan. Ze konden letterlijk ‘pennies on the dollar’ kopen. Je kunt letterlijk miljoenen verdienen wanneer je tijdens een berenmarkt kunt kopen. Wanneer je 2 à 3 keer een rit kunt maken waarbij je koopt in een berenmarkt en verkoopt in een stierenmarkt, dan ben je financieel binnen zoals ze dat zeggen. Dus denk er aan, miljonairs worden geboren in een berenmarkt.