Er is de laatste tijd heel wat te doen om een mogelijke handelsoorlog tussen economische grootmachten Amerika & China, dat is een feit dat vrijwel niemand ontgaan zal zijn. China & Amerika zijn samen verantwoordelijk voor zo een 40% van de globale economie, bijna de helft dus! Maar hoe zit de verhouding er nu eigenlijk uit tussen deze twee en wie groeit er het snelst?

Bij Bloomberg hebben ze het uitgezocht en het volgende geconstateerd:

China is een zeer snel groeiend land, met momenteel een GDP groei van 6.5% per jaar.

Dit percentage is echter in schril contrast met de middelmatige groei die Amerika kan voorleggen, met 2% GDP groei per jaar.

Het lijkt – als we deze groeitrend gaan extrapoleren –  dan ook maar een kwestie van tijd voordat China de nummer 1 plek overneemt van Amerika.

Zo zou China een grotere economie hebben in het jaar 2029 als de huidige trend zich doorzet, dat is dus binnen een goede 10 jaar!

Dat is een enorme verandering op wat eigenlijk een erg korte termijn is.

Het is al bij al ook niet meer dan normaal dat China sneller groeit momenteel, ze komen ook van een lagere basis, de gemiddelde Chinees is namelijk een aardig stuk armer dan de gemiddelde Amerikaan.

Het heeft er volgens Bloomberg dan ook alles van weg dat de 21eeeuw het tijdperk van China zal zijn, en dit presenteert natuurlijk ook heel wat opportuniteiten aan beleggers.

Zolang het grotendeels bij retoriek in plaats van daden blijft wat betreft de handelsoorlogen ligt de weg de komende decennia dan ook open om zeer goede rendementen te halen.