Tony Robbins over succes

Er zijn enkele belangrijke vragen die je moet stellen. Wil je steeds de concurrentie voor blijven, wil je succesvol worden én blijven, dan is het belangrijk om te weten waar je staat en waar je naartoe gaat. Toch vergeet 99% hier over na te denken.

Volgens succesgoeroe Tony Robbins maakt het niet uit hoe goed je bent, als je hier niet over nadenkt, wordt het heel moeilijk om de beste te worden. Wil je gelukkig worden, moet je geluk bestuderen. Wil je intelligent worden, moet je intelligentie bestuderen. Wil je financieel succesvol worden, moet je financieel succes bestuderen. En dan mag je dit niet over het hoofd zien!

Als bedrijf moet je bijvoorbeeld weten waar je staat. Dat gaat het beste door iedere week de volgende vragen te stellen:

  • In welke business ben ik actief?
  • In welke business moeten we actief zijn?
  • Wat missen we?

Je moet als ondernemer weten in welk deel van de cyclus je bedrijf zich bevindt. Je moet weten in welk deel van de cyclus de sector zich bevindt. En je moet weten in welk deel van de cyclus de economie zich bevindt.

Het maakt niet uit hoe succesvol je op dit moment bent, ieder deel van de cyclus kent zijn valkuilen en zijn opportuniteiten. Enkel door regelmatig deze vragen te stellen, kan je de valkuilen ontwijken en profiteren van de opportuniteiten.

Wanneer je op voorhand weet welke valkuilen op jouw pad kunnen komen en je weet op voorhand hoe je ze kan omzeilen, kan je het snelste evolueren met het minste. Zo word je succesvol.

Kennis is geen macht

Het spreekwoord luidt dat kennis macht is. Maar volgens Robbins klopt dit niet, kennis geeft het potentieel tot macht. Kennis kan enkel macht worden wanneer de kennis op de juiste manier wordt aangewend en uitgevoerd.

We hebben allemaal een routeplan in ons hoofd over wat we zouden moeten doen en wat we niet mogen doen. Dat routeplan is een sterkte maar ook een zwakte. Deze tegenstellingen houdt de meeste mensen tegen om actie te ondernemen. Succes is 80% psychologie en 20% strategie.

De juiste psychologie zorgt voor de juiste actie met de juiste kennis. En dat zorgt voor de macht.

Bron: Inc. Magazine