Wanneer mensen dromen van rijk worden, dromen ze eigenlijk van wat rijkdom kan brengen: vrijheid, veiligheid en comfort. Robbins die zijn expertise deelde in meer dan 100 landen over heel de wereld ontdekte dat iedere cultuur andere waardes heeft met betrekking tot rijkdom. Maar sommige fundamenten voor echte rijkdom zijn universeel.

Voor de een is rijk worden een eigen bedrijf hebben en vele miljoenen op de bankrekening. Voor een ander is het 2 kinderen opvoeden en een huis afbetalen. Er zijn er ook die zich rijk voelen wanneer ze niet verplicht zijn om te moeten werken. Kortom, het gaat erom dat jij jouw eigen droomt waarmaakt, niet die van een ander.

Hoe kan je rijk én gelukkig worden?

Volgens Tony Robbins zijn er enkele regels die je moet volgen. Deze regels bepalen jouw succes. Wie fit en gezond wil worden, moet bijvoorbeeld aan sport doen. Dat is een basisregel voor een gezond lichaam. Dit is hetzelfde in de financiële wereld, daar zijn ook enkele basisregels die je in acht moet nemen.

Door het patroon van andere financieel succesvolle mensen te bestuderen, kan je te weten komen wat er nodig is om jouw financiële rijkdom waar te maken. Dit zijn – volgens Tony Robbins – 3 basisregels die je moet volgen.

# 1. Focus

Waar je focus ligt, gaat je energie naartoe. Wanneer je de focus legt op wat echt belangrijk is, zal je heel de dag door ideeën creëren om dat doel waar te maken. Het reticulair activerende systeem van je hersenen is ontworpen om je wensen te realiseren. Je hersenen sturen energie en focus naar datgene dat je het allerliefste wilt bereiken.

# 2. Onderneem actie

Veel mensen dromen, maar ondernemen nooit actie. Om succesvol te worden, moet je iets doen. Uiteraard kan je niet zomaar iets doen, je moet doen wat werkt. Je kan het snelste te weten komen wat werkt door te kijken naar anderen die het al voor jou gedaan hebben. Bestudeer ze, leer ervan en begin eraan, zegt Robbins.

# 3. Wees dankbaar

De ene noemt het geluk, de andere noemt het God. Maar dankbaarheid brengt veel goede dingen in je leven. Hoe groter de dankbaarheid, hoe meer je terug krijgt. Je zal versteld staan hoe dankbaarheid veel rijkdom in je leven kan brengen, besluit Robbins.

Bron: Inc.