media-analyse

Zijn de Amerikaanse beurzen overgewaardeerd of zijn ze dat niet? De vraag stellen is makkelijker dan het antwoord geven. Maar van één zaak mag een investeerder wel zeker zijn: een aantal aandelen op de Amerikaanse beurzen zijn alleszins overbougt of overkocht. Het komt er op aan om die aandelen te selecteren. Hoe kunnen oververkochte aandelen worden herkend? In Amerika wordt daarvoor gebruik gemaakt van de ChartLabPro.com’s proprietary countertrend measure, een barometer die duidelijk aangeeft dat een bepaald aandeel op dit moment veel te duur gewaardeerd wordt. Daarbij wordt van een aantal indicatoren gebruik gemaakt, met als belangrijkste signaal het gegeven dat de Standard Deviation (STD) boven het 50-day moving average noteert. Uiteraard is dit niet de enige barometer om te berekenen of een aandeel al dan niet overgewaardeerd is, maar het is wel een indicator die momenteel erg vaak gebruikt wordt.

De 10 aandelen op een rijtje

In dalende volgorde zijn de namen van de meest overkochte aandelen op basis van het gegeven dat de Standard Deviation (STD) boven het 50-day moving average noteert de volgende:

  1. Hemerich & Payne HP
  2. Harman International HAR
  3. Mckesson MCK
  4. Raytheon RTN
  5. Actavis ACT
  6. Southwest Airlines SWT
  7. Trinity TRN
  8. Forest Labs FRX
  9. Wynn Resorts WYNN
  10. Constellation Brands STZ

Het betreft in de meeste gevallen minder bekende aandelen, maar volgens waarnemers zouden ook een aantal grote namen nog altijd stevig overkocht. De namen van deze aandelen liggen voor de hand, het betreft het lijstje van aandelen dat recent hoge toppen scheerde op de Amerikaanse beurzen. We noemen voor de vuist weg Tesla Motors, Facebook, Twitter, LinkedIn, Amazon, etc. Deze typische momentum aandelen waren de gangmakers van de voorbije hausse. Natuurlijk mogen we daarbij een sector als de biotechnologie niet over het hoofd zien, want ook deze sector wordt nog altijd onder de categorie ‘overbought’ gerangschikt. Ook u kunt een ervaren belegger worden – Download onze gratis gids voor de beste tips en trucs