799px-Ackermans__van_Haaren_Logo_svg

Op de Brusselse beurs krijgen nogal wat holdings een notering en Ackermans & van Haaren is daar waarschijnlijk de meest actieve van. Rond GBL is het, afgezien van de recente publicatie van de bedrijfsresultaten, de afgelopen tijd relatief stil gebleven. AvH duikt echter nog steeds regelmatig op in de pers. ING publiceerde een mooi rapport over het aandeel. Ackermans & van Haaren moet in staat zijn om meer waarde te creëren, zo luidde de conclusie. Het advies gaat van Hold naar Buy, met een target van 97 Euro. Dit zijn de positieve punten waarop de Upgrade berust.

Positieve punten Ackermans & van Haaren

  • CFE, Delen, Bank Van Breda en Sipef zullen ook in de komende maanden en jaren de aanjagers van de winstgevendheid blijven.
  • De NAV staat nu op 107 Euro wat neerkomt op een discount van ca. 20 procent voor het aandeel.
  • De jaarcijfers voor 2013 waren de kers op de taart van een jaar dat voor de holding vol spannende gebeurtenissen was, alle onderdelen van de groep lieten een stevige winstgroei optekenen.
  • Vorig jaar zal waarschijnlijk de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de basis werd gelegd om de onderliggende waarde van DEME aan het licht te brengen.
  • De DEME/CFE transactie zal dit jaar verdere waarde brengen, gegeven de focus op de-leveraging en het potentieel voor re-rating ten opzichte van de peergroep.

Rond Ackermans & van Haaren was dinsdag opnieuw nieuws te melden, want de holding is rechtstreeks betrokken bij het bod dat Standaard op Club heeft uitgebracht. Met dit bod wordt de consolidatie in de boekensector nog een stapje verder gezet. Maar daar hoeft het niet mee te stoppen. Ackermans & van Haaren moet in staat zijn om nog meer waarde te creëren voor de bezitters van de aandelen. En die hogere waarde moet onvermijdelijk vroeg of laat tot hogere koersen leiden. Tegen die achtergrond moet het Buy advies van ING begrepen worden. Ontdek onze huidige Trades – Lees het Trading Rapport