NEW YORK - JULY 28: Traders work on the floor of the New York Stock Exchange after the opening bell on July 28, 2011 in New York City. The Dow Jones Industrial Average was up slightly during the morning trading as the world's markets monitor the clash between the White House and House Republicans over the nation's debt ceiling. (Photo by Ramin Talaie/Getty Images)

De Dow Jones Industrial Average (DJIA) heeft het niveau van 17,000 punten bereikt en mag nu beginnen te dromen van het verder zetten van de trip richting 20,000 punten. Het is natuurlijk zaak om die aandelen op gang te houden die de doorbraak richting 20,000 kunnen bewerkstelligen. Hier zijn nog 5 sterkhouders. Boeing Co. (NYSE: BA) is met een weging van 5.01 procent de nummer 6 qua gewicht in de Dow Jones. De consensus price target bedraagt 154 dollar, wat betekent dat dit aandeel nog over een behoorlijk opwaarts potentieel beschikt. Boeing is vooral gebaat bij een sterke luchtvaartsector en bij stevige militaire uitgaven. United Technologies Corp. (NYSE: UTX) heeft een gewicht van 4.47 procent en is daarmee nummer 7 in de index. De belangrijkste opdracht voor dit bedrijf is het vinden van nieuwe opportuniteiten om de groei op een hoger niveau te tillen. Dat kunnen onder andere overnames zijn. Een hoger dividend zou de koers een handje kunnen toe steken.

Deze aandelen hebben een belangrijke positie binnen de Dow Jones index

Caterpillar Inc. (NYSE: CAT) is naar gewicht de nummer 8. Het opwaarts potentieel bij dit aandeel lijkt echter relatief beperkt omdat the Cat al verschillende keren in positieve zin heeft verrast. Het bedrijf zou gebaat zijn bij een sterke vraag uit een aantal groeimarkten. The Cat zou dan nogmaals positief kunnen verrassen. Johnson & Johnson (NYSE: JNJ) is een gestadige stijger op de Amerikaanse beurzen. Ophefmakende bewegingen hoeven we hier niet te verwachten en de huidige target ligt niet zo ver boven de huidige koers. Het dividend ondersteunt de koers maar JNJ mag niet te veel slippers maken onderweg naar hogere bedrijfsresultaten. Exxon Mobil Corp. (NYSE: XOM) is naar weging de nummer 10 binnen de Dow Jones. Die weging bedraagt 3.93 procent en daarmee moet het bedrijf het kleinere Chevron laten voor gaan. De uitdagingen en kansen stemmen grotendeels overeen met die van Chevron. Belangrijk is dat de bestaande reserves bevestigd worden. Ontdek de beste aandelen – Download de gratis Trading Gids