stiergevaar

De maand mei staat in de beurswereld niet goed aangeschreven. In de beurswereld kennen we namelijk de volgende uitspraak: ‘Sell in May but remember to come back in September’. Deze uitspraak is onder bijna alle beleggers bekend en daardoor heeft dit vaak ook een grote invloed op de koersen. Vaak nemen deze investeerders weldegelijk winst wanneer de maand mei nadert. En we zijn daar op dit moment dichtbij. Het vooruitblikken naar deze beruchte maand is dus niet meer dan logisch. Of u het een fabeltje vindt of niet, de maand mei is erg belangrijk.

Slecht vooruitzicht voor de komende maand

Het vooruitzicht voor de komende maand is dus ronduit slecht te noemen. De stier zou van goede huizen moeten komen om de investeerders te overtuigen van een goede maand. Maar waar komt deze uitspraak eigenlijk vandaan? Het heeft alles met het seizoen te maken. De periode van mei tot september bevindt zich rond de zomerperiode. En in deze periode zijn de handelingen op de beurs vaak laag. En dit lage volume zorgt meestal voor een daling tussen mei en september.

cotd-176

Vaak wordt vanaf september of oktober weer de draad opgepakt waardoor de beurzen zich dan al meestal kunnen gaan opmaken voor een flinke rally. Dit jaar zou de schade wel eens groter kunnen zijn. Gezien dit beursjaar grijpt de beer vooralsnog elke kans met beide handen aan. En dit zorgt er voor dat de schade tussen mei en september dit jaar wel eens behoorlijk groot zou kunnen zijn. De komende weken zullen erg belangrijk worden voor de beurzen. De stier zou de komende weken moeten overtuigen dat het opwaartse potentieel nog steeds groot is. Wanneer dit niet lukt, komt de beer snel om de hoek kijken, met alle gevolgen van dien. Hoe moet u hier als belegger mee omgaan? – Download de gratis Trading Gids