De goudsector is bij de meeste beleggers niet bepaald geliefd. Toch is dat wel opmerkelijk te noemen, want over de lange termijn gemeten verdient de goudprijs meer krediet. Zo heeft het 15 jaar geduurd voordat Wall Street eindelijk beter wist te presteren dan de goudprijs.

Charlie Bilello deelde onlangs de bovenstaande grafiek. Op deze grafiek is te zien dat sinds het jaar 2003 de goudprijs al beter weet te presteren dan de Dow Jones ETF (houdt rekening met dividend). Maar, daar is dus recent een verandering in gekomen. Het heeft de Dow Jones ETF 15 jaar geduurd om de prestatie van de goudprijs te verslaan.

Goud presteert over de lange termijn gemeten uitstekend

Gezien deze grafiek is het toch wel opmerkelijk dat veel beleggers zo sceptisch zijn over de goudprijs. In dit geval gaat het hoofdzakelijk om de beleggers die sinds het jaar 2011 geïnvesteerd hebben in de goudsector. En juist na al die gloriejaren kwam er toen een einde aan de goudrally.

Maar, zoals op de grafiek van Charlie Bilello te zien is: de goudprijs presteert over de lange termijn gemeten gewoon uitstekend. En wellicht biedt de daling van de afgelopen jaren juist enorm veel groeipotentieel.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER