belangrijke_charts Technisch analist Greg Schnell zette de volgende 15 charts op een rijtje. Hou deze grafieken de komende tijd goed in de gaten!

1. Canadese dollar

Heeft een sterke correlatie met de olieprijs. Een bodem in de een dient de ander te bevestigen.

charts_1

2. Industrials vs Energy/Materials

De daling van de olieprijs signaleert een gebrek aan vraag en overcapaciteit. Dit heeft ook zijn invloed op industriële aandelen. Want in 2014 was de olie-industrie nog goed voor een derde van alle kapitaalinvesteringen in de S&P 500.

charts_2

3. Atlanta Fed US GDP forecast

Deze heeft een betere reputatie dan de blue chip consensus. Hoewel de twee bbp-schattingen convergeren, ligt de Atlanta Fed verwachting nog wel lager.

charts_3

4. GDP VS tegen beursindices

Voorheen corrigeerden aandelen als het GDP tegenviel. Het lijkt wel of de beurskoersen nu immuun zijn voor lagere groei.

charts_4

5. S&P 500 & US-dollar index vs einde QE

Sinds het einde van QE in de VS in november 2014 handelt de S&P 500 in een bandbreedte van slechts 100 punten. En ondanks alle verhalen over een “stijgende dollar” beweegt ook deze al zes maanden zijwaarts.

charts_5

6. Nikkei en yen

De Nikkei-index stijgt door de dalende yen. Veel partijen zitten yen short. Als die trade om zou keren, zou daarmee de steunpilaar voor Japanse aandelen verdwijnen.

charts_6

7. Chinese aandelen

Ondanks de interventies ziet deze markt er nog niet stabiel uit.

charts_7

8. DAX, CAC & EURUSD vs QE

De Duitse en Franse aandelenindices schoten hoger na het begin van de QE. Volgens de planning gaat de ECB hier 18 maanden mee door. De euro daalde al eerder in anticipatie op het einde van QE in de VS en de start van QE in Europa.

charts_8

9. IBEX & MIB vs QE

Ook Spaanse en Italiaanse aandelen bewegen hoger sinds het begin van de QE, zij het stroever dan in noordelijker contreien.

charts_9

10. AEX & ATHEX vs QE

Ook de Amsterdamse beurs doet het goed op QE. Alleen de Griekse ATHEX kan niet profiteren.

charts_10

11. Canadese beurs

In Canada is duidelijk geen QE. En de grondstoffenexporteur heeft natuurlijk last van dalende commodity prijzen.

charts_11

12. Australische beurs

Deed het begin van dit jaar wel een stuk beter dan Canada, wellicht op de Chinese aandelenexplosie met een vleugje Europese QE. Maar ook de beursindex en valuta van dit grondstoffenland hebben het de laatste maanden zwaar.

charts_12

13. FTSE-100 en de pond

De Engelse beurs heeft het ook niet makkelijk. Net als in Canada zijn er in Londen veel mijnbouwaandelen genoteerd. De pond is relatief sterk. charts_13

14. Shanghai aandelen met RSI & MACD in 2007…

charts_14

15. En Shanghai nu

Gaat het dit keer anders lopen?

charts_15

<<< Verdien meer geld met deze gratis ULTIEME Trading Almanak >>>