Erik Finman sloot een deal met zijn ouders: wanneer ik op mijn 18e miljonair ben, moet ik niet verder studeren. Op dat moment was Finman 12. Zijn ouders, beide met een hoog Universitair diploma, gingen akkoord. 6 jaar later en mede dankzij Bitcoin is Erik Finman miljonair. “I can proudly say I made it, and I’m not going to college,” zei Finman.

De jonge schoolverlater bezit momenteel 403 Bitcoins, aan de huidige prijs goed voor een waarde van net iets meer dan een miljoen dollar. Maar het is niet dat Finman zijn Bitcoins kocht en dan achterover leunde. De jongeman heeft er hard voor gewerkt.

Dit is zijn verhaal …

Finman begon op zijn 12e met beleggen, na een gift van $1.000 van zijn grootmoeder en een tip van zijn broer Scott. Eind 2013 verkocht hij al een deel van zijn winst voor $100.000. Daarmee richtte hij Botangle op begin 2014. Botangle was een plaats waar studenten die niet graag naar school gingen, zoals Finman, samen konden komen met leerkrachten om via Video Chat lessen te volgen.

Daarnaast gebruikte hij ook een deel van het geld om te reizen naar Silicon Vally. Daar ontmoette hij bijvoorbeeld Reddit oprichter Alexis Ohanian. Na verloop van tijd vond hij een koper voor Botangle. Finman kreeg de keuze tussen $100.000 cash of 300 Bitcoins. Op dat moment was de waarde van Bitcoin gedaald naar $200.

Maar Finman was overtuigd van het potentieel van de cryptomunt en aanvaarde de 300 Bitcoins. Hij zag het als een investering. Nu zijn al zijn Bitcoins meer dan $1 miljoen waard. Naast Bitcoin bezit hij ook nog kleine investeringen in Litecoin en Ethereum.

Persoonlijk is Finman ervan overtuigd dat Bitcoin nog veel hoger zal stijgen. Hij ziet de cryptomarkt als ‘The Next Big Thing’.

Bron: CNBC

Credit Foto: Pixaby/Geralt