Terwijl steeds meer prominente beleggers waarschuwen voor een forse daling van de aandelenmarkt, zijn er ook beleggers met een stevig trackrecord die nog veel potentieel zien. Miljardair Ron Baron voorspelt een Dow Jones van 40.000 punten tegen 2030 en specialist technisch analyse Ralph Acampora ziet nog steeds een gezonde stierenmarkt.

Ron Baron, die zo’n $23 miljard onder zijn hoede heeft, denkt dat rentevoeten en olieprijzen nog heel lang heel laag zullen blijven. Daardoor zal de economie veel sneller groeien dan normaal. Dit zijn ideale ingrediënten voor een stijgende aandelenmarkt. Hij voorspelt zelfs een Dow Jones van 40.000 punten tegen 2030.

Baron is vooral een grote fan van Tesla. Tesla is het 5e grootste aandeel in zijn portefeuille. De miljardair denkt dat Tesla eind volgend jaar op $600 per aandeel zal noteren, tegen 2020 zelfs $1.000 per aandeel. Dat is een stijging van 50% tegen eind volgend jaar en 170% in 3 jaar, zelfs na de forse rit van de afgelopen maanden.

mw_template_2017

Baron verwacht dat Tesla de komende jaren zal evolueren naar een bedrijf dat $70 miljard omzet boekt en daaruit $10 miljard operationele winst boekt.

Een gezonde stierenmarkt gaat niet snel dood

Ralph Acampora ziet ook nog potentieel voor de aandelenmarkt. Acampora is een van de beste op het gebied van technische analyse. Wanneer de technologiesector stand kan houden, kan de stijging van de aandelenmarkt gewoon verder gaan, zegt hij.

Technologieaandelen liggen de laatste dagen wat onder vuur. Sommige aandelen, zoals Nvidia, laten parabolische stijgingen zien. En daar werd flink winst op genomen.

MW-FO413_nvda_N_20170614081201_NS

Maar parabolische stijgingen kunnen langer aanhouden dan veel beleggers denken. Korte, krachtige pullbacks zijn juist de voorbode voor een verdere stijging.

Terwijl de technologiesector bloedde, verhuisde het geld naar andere sectoren. Dat noemt men rotatie. ‘Rotatie is het levensbloed van een stijgende aandelenmarkt’, zegt Acampora, ‘En dat is wat we nu zien’.

In tegenstelling tot begin deze eeuw ligt de waardering van de technologieaandelen niet boven het algemene marktgemiddelde. Er is volgens de analist dan ook geen sprake van een bubbel in de technologiesector. Wanneer dit gewoon een correctie is binnen de rotatie van de markt, zal de stijging zich gewoon verder zetten, aldus Ralph Acampora.

Bron: MarketWatch (2)