Op de beursvloer wordt weleens gezegd dat de geschiedenis zich herhaalt. Zo lieten de toppen van 2007 en 2000 sterke overeenkomsten met elkaar zien. Volgens een bekende technische analist kan het jaar 2018 mogelijk aan dat rijtje worden toegevoegd. De overeenkomsten met de jaren 2000 en 2007 zijn immers angstaanjagend groot.

De aandelenmarkten werden tijdens de afgelopen week opnieuw geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Het Brexit-drama hangt als een donkere wolk boven, met name de Europese, markten. Op weekbasis gemeten sloten de meeste indices in de wereld in het rood de week af. De verkoopdruk lijkt dus weer langzamerhand te gaan toenemen.

Is Wall Street bezig met een topvormingsproces?

Volgens Chris Kimble, van Kimble Charting, vertoont het jaar 2018 sterke overeenkomsten met de jaren 2000 en 2007. Deze overeenkomsten heeft hij in de bovenstaande grafiek zichtbaar gemaakt. Onder andere het huidige topvormingsproces vertoont sterke overeenkomsten met de eerdere twee toppen. Daarnaast is de 200 Daily Moving Average onlangs bezweken onder de druk. En dit is een erg belangrijke steunlijn.

Tot slot laat hij weten dat de Relative Momentum Index het echte grote gevaar laat zien. Het momentum draaide immers al aan het begin van dit jaar richting het zuiden. Kimble bestempelt dit als ‘Bearishe divergentie’ die ook zichtbaar was in 2000 en 2007. Volgens hem wordt het topvormingsproces bevestigd indien Wall Street onder de steunlijn duikt. En die steunlijn is vooralsnog de redding voor de stier.

Maar, voor hoelang nog?

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)