Vroeger was het politieman of brandweerman, nu is het YouTuber of een ster op Instagram. Toch zullen de kinderen van vandaag over 20 jaar meer dan waarschijnlijk nog van een andere job dromen. De evolutie staat niet stil. In 2040 zijn deze 6 jobs mogelijk de meest interessante.

Manager van een virtuele winkel

Hoewel we steeds meer online winkelen, willen klanten nog steeds een menselijke band met het bedrijf. Bedrijven kijken dan ook naar capaciteiten die machines niet kunnen brengen. In de toekomst zullen virtuele winkels steeds meer een menselijk aspect krijgen.

Robot mediator

Robots en automatisatie vervangen steeds meer jobs. Maar deze robots maken eigenlijk de mens beter. Een job van de toekomst zal zijn om mensen beter ‘in contact’ te brengen met deze robots zodat ze beter met dan tegen elkaar werken.

Robot trainer

Robots bedienen of besturen wordt steeds minder een zaak van specialisten. Het wordt door middel van software steeds eenvoudiger om robots te besturen. Een robot bedienen wordt een job als een ander.

<< Ontdek hier de 6 grondstoffen van de toekomst >>

Controleur drone verkeer

Het gebruik van drones neemt enorm snel toe. De levering van pakjes door middel van drones staat nog in zijn kinderschoenen en zal de komende jaren fors toenemen. Het controleren van het luchtruim voor drones zal op dezelfde manier gebeuren als voor vliegtuigen.

Ontwerper verhoogde realiteit

Pokémon Go was het eerste spel dat globaal doorbrak met de technologie van verhoogde realiteit. Hierbij wordt een computerscherm gemengd met de realiteit. Tegen 2040 zullen ingenieurs, architecten, ontwerpers, … allemaal gebruik maken van deze technologie.

Micro job agent

Steeds meer mensen zullen korte, kleine jobs uitvoeren. Dan spreken we niet meer over dagen, maar over uren. Een micro job agent is zoals een interim kantoor voor jobs van minuten of uren.

Bron: Yahoo Finance