Tony Robbins advies

Het financiële leven van Tony Robbins kende al zijn ups en downs. Hij weet nog wat het is om diep in de schulden te zitten en rond te lopen met het laatste briefje van $ 20. Maar hij weet ook wat het is om rond te reizen in zijn eigen privéjet. De beste beslissing die hij ooit nam, deed hij tijdens zijn 24levensjaar. Van zero to hero past perfect bij Tony Robbins. Hij bouwde eigenhandig zijn fortuin ter waarde van $440 miljoen op . Nu coacht hij sommige van de rijkste personen ter wereld. De beste beslissing die hij ooit nam en het beste advies dat hij jongeren kan geven is:

Betaalt jezelf eerst

Tony Robbins verplichtte zichzelf steeds een deel van zijn inkomsten opzij te zetten tot hij een bepaalde kritische massa bereikte. Het simpele idee om jezelf eerst te betalen zorgt ervoor dat je bankrekening groeit en dit je beschermt voor de toekomst. Door steeds 10% van je inkomen opzij te zetten, bouw je aan een financieel onafhankelijke toekomst. Wanneer 10% te veel is, begin met minder en bouw stelselmatig op. Stel dat je slechts 5% van je inkomen kunt sparen, probeer dit dan iedere 4 maanden met 1% te verhogen. Dit zijn kleine stapjes maar na 2 jaar spaar je wel 10% van je inkomen. Tony Robbins was op zijn 24e bezig met zijn eerste bedrijf uit te bouwen. Nu bezit hij 20 bedrijven waarbij hij bij 12 bedrijven actief betrokken is. Naast het opzetten van zijn eerste bedrijf was Tony Robbins ook bezig met een boek te schrijven. Zijn goede vriend Ken Blanchard gaf hem het advies om het geld dat hij verdiende met zijn boek opzij te zetten. De publiciteit van het boek is goed voor het bedrijf, maar de opbrengsten zijn nodig om een eigen fortuin op te bouwen.

Net zoals een bedrijf heeft het leven ook constant geld nodig. Wanneer je jezelf niet eerst betaalt, wordt het onmogelijk om een fortuin op te bouwen.

<< Volg Slim Beleggen op FacebookTwitterInstagram en LinkedIn >>