Gamen is sinds enkele jaren een echt beroep. De gaming-industrie is een boomende sector. Hét spel van de laatste maanden in ongetwijfeld Fortnite dat naast de PC en gaming-consoles nu ook de mobiele toestellen wil veroveren. Ster van het spel is Tyler ‘Ninja’ Blevins die per maand miljoenen verdient door de video’s van zijn games te streamen op Twitch.

Twitch is onderdeel van Amazon en is een platform waar gamers de video’s van de games die ze spelen kunnen streamen. Ninja is een van de beste spelers van het super populaire Fortnite. Hij is een voormalige Halo pro die zich daarna richtte op YouTube en Twitch.

Vooral op Twitch is Ninja bijzonder populair. Begin maart had Ninja zo’n 100.000 volgers, nu is dat bijna 4 miljoen. En dat levert de 26-jarige gamer ontzettend veel geld op.

Een abonnement op Twitch kost namelijk $5. Dit wordt gedeeld tussen Twitch en de streamer. Dat betekent dus dat hij per maand $2,5 krijgt per volger. Daarnaast verdient hij ook nog geld voor het aantal views van zijn video’s, krijgt hij donaties van kijkers en heeft hij meer dan 5 miljoen abonnees op YouTube.

Twitch en Fortnite zijn voor Ninja een match made in haven.

Als Twitch Prime Pack krijg je als gamer veel extra’s om het spel te spelen. Een goede gamer als Ninja maakt daar graag gebruik van om een rijzende ster te worden … en miljonair.

Voor de beleggers onder de geïnteresseerden, Twitch is dus onderdeel van Amazon. Twitch werd in 2011 geboren als een spin-off van Justin.tv met een focus op computerspellen. In 2014 werd het door Amazon weggekaapt voor de neus van Google voor $970 miljoen.

Fortnite is een spel van Epic Games. Epic Games werd opgericht in 1991 en produceerde onder andere de games Unreal, Gears of War en de Infinity Blade series. Epic Games heeft geen beursnotering.

Tyler ‘Ninja’ Blevins geeft jongeren op CNBC advies hoe ze zo’n succesvolle gamer kunnen worden.

Bron: Forbes

Foto Credit: Flickr/BagoGames

Blijf dagelijks op de hoogte van het belangrijkste crypto- en beursnieuws

Bijna 10.000 beleggers krijgen iedere dag het belangrijkste nieuws van de financiële markten in hun mailbox. Het is onmisbaar instrument voor iedere belegger. Wil jij ook op de hoogte blijven en beleggen als een professional? Schrijf je gratis in op de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

Reacties