Het belangrijkste om je geld aan het werk te zetten voor jou, is beleggen. Hierbij leggen de meeste mensen steeds de focus op kapitaalwinst. Ze vergeten daarbij echter, dat je ook kan beleggen om een extra inkomen te genereren. Wat heb jij het liefste: €1 miljoen op je bankrekening of iedere maand een extra inkomen van €2.000 dat jaar na jaar groeit?

Indien je kiest voor het laatste, loont het de moeite om ervoor te zorgen dat je geld verdient terwijl je slaapt. Dat noemt wel ook wel eens een passief inkomen. Jouw geld werkt voor jou, zonder dat je iets moet doen. Het enige dat je moet doen is jouw geld méér voor jou laten werken, door de inkomsten terug aan het werk te zetten. Zo groeit jouw passief inkomen steeds harder.

Er zijn 3 handige beleggingen om een passief inkomen op te bouwen. Daarna laat je de kracht van samengestelde interest het grote werk doen.

-1. Hoog-Dividend aandelen

Sommige bedrijven betalen een dividend aan hun aandeelhouders. Ze verdienen voldoende cashflow en winst waardoor ze zonder problemen de aandeelhouders mee laten genieten van de winsten. Er zijn bepaalde sectoren die traditioneel een behoorlijk hoog dividend uitkeren. Dit zijn niet de meest sexy namen op de beursvloer, maar kunnen er wel voor zorgen dat het geld op regelmatige tijdstippen binnen blijft stromen.

En wanneer je deze aandelen op de juiste momenten koopt, kan je een extra hoog dividend binnenhalen én maak je ook nog eens kans op kapitaalwinst.

Populaire hoog-dividend sectoren zijn:

  • Vastgoed
  • Olie
  • Financiën
  1. Obligaties

Overheidsobligaties hebben de laatste jaren een slechte naam gekregen door de immense overheidsschulden en lage rentevoeten. Maar wie een beetje onderzoek doet, zal nog andere obligaties vinden met veel hogere rendementen. Obligaties betalen op regelmatige tijdstippen een coupon uit en leent zich perfect tot het opbouwen van een passief inkomen.

Denk aan:

  • Obligaties uit groeilanden
  • Bedrijfsobligaties
  1. Vastgoed

Een investering in vastgoed (huis, appartement, …) is vaak een stevige investering, maar geeft wel maandelijks een extra, vast inkomen. Wie in vastgoed wil investeren, kan daar een mooi extra inkomen mee opbouwen, wanneer je weet hoe je het moet aanpakken. Vastgoed kopen op de juiste plaatsen, biedt ook nog het interessante perspectief op kapitaalwinst door de stijgende vastgoedprijzen.

Bron: MarketWatch

Foto Credit: iStock