We hebben de laatste weken aan de lijven kunnen ondervinden dat een forse crypto crash bijzonder snel en veel kapitaal kan vernietigen op korte termijn. Wie niet bij de pinken is en blijft, kan zo veel geld verliezen. Hoewel de cryptomarkt nog klein is, kan deze toch een impact hebben op de aandelenmarkt.

Men maakt al eens snel de vergelijking tussen de internetbubbel eind vorige eeuw en de huidige crypto bubbel. Echter tijdens de internetbubbel waren technologiebedrijven de grootste sector van de economie terwijl de volledige cryptomarkt vandaag nog kleiner is dan een bedrijf als Apple.

Indien de huidige cryptomarkt een bubbel is, zal het leeglopen daarvan dus veel minder impact hebben. Toch kan een crypto crash de aandelenmarkt problemen bezorgen.

Scenario 1: Vertrouwen

De cryptomarkt begon samen met de aandelenmarkt fors te stijgen in de laatste maanden van 2017. Dit viel niet toevallig samen met een opstoot van vertrouwen onder beleggers. Wanneer het vertrouwen toeneemt, zijn beleggers meer bereid om risico’s te nemen.

Een crypto crash zal veel meer een impact hebben op het vertrouwen van beleggers dan een economische en financiële impact. Een crypto crash kan ook de aandelenbeleggers terug op scherp zetten.

Scenario 2: Impact op bedrijven

Eind jaren ’90 was het voldoende om .com aan je naam toe te voegen of plannen met betrekking tot het internet bekend te maken om de beurskoers met 100% op een dag te laten stijgen. Gelijkaardig verhalen zien we vandaag ook. Zo steeg het voor dood gewaande Kodak meer dan 100% nadat het crypto plannen bekendmaakte.

Een crypto crash kan een veel grotere impact hebben op het bedrijfsleven dan beleggers op het eerste zicht vermoeden.

Scenario 3: Het While E. Coyote effect

Beleggers hebben vaak de neiging om maar 1 kant op te kijken, tot ze plotseling beseffen dat er niets is dat hun aankopen ondersteunt. De bodem zakt letterlijk weg onder hun voeten. Als je ziet dat Bitcoin niet meer weg te denken is uit de financiële berichtgeving, kan een nieuwe crypto crash wel eens een While E. Coyote effect veroorzaken onder de beleggers.

Bron: Time

Foto Credit: iStock

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.