Warren Buffett is een van de meest succesvolle en rijkste mensen ter wereld. Zijn filosofie rond beleggen is zo eenvoudig, dat maar weinig mensen het willen volgen. De meeste beleggers gaan op zoek naar spanning, sensatie en superieure rendementen, terwijl eenvoud vaak de juiste weg wijst. Deze 3 tips van Warren Buffett kunnen beleggers weer op het juiste pad brengen.

Het is opvallend dat weinig beleggers interesse tonen in de manier waarop Buffett aandelen selecteert. Diegene die dat wel doen, halen vaak ook superieure rendementen. De manier waarop Buffett belegt, is saai en daar haken veel beleggers af.

Misschien dat deze 3 tips jou toch kunnen overtuigen. Het levert Buffett alvast een gemiddeld jaarrendement van meer dan 20% op.

-1. De cirkel der competentie

Verschillende mensen hebben verstand van verschillende sectoren. Het belangrijkste aan beleggen, is weten waar jij verstand van hebt en welke bedrijven er binnen jouw cirkel der competentie liggen.

Weet wat je koopt.

Het allerbelangrijkste aan beleggen, is fouten vermijden. Je kan enkel fouten vermijden wanneer je belegt in bedrijven die je begrijpt. Hoe kan je weten wat er fout gaat, wanneer je ergens iets niets van begrijpt.

-2. Je koopt een deel van een bedrijf

Of je nu 10 aandelen Apple koopt, of zoals Warren Buffett 250 miljoen aandelen Apple. Jij bent net als Buffett voor een (kleiner) deel eigenaar van Apple. Buffett leerde denken als een eigenaar door het boek ‘The Intelligent Investor’ te lezen, de klassieker van zijn grote voorbeeld Benjamin Graham.

Wanneer je naar een aandeel kijkt als een bedrijf, raak je minder snel afgeleid door de koersbewegingen op de markt.

-3. Veiligheidsmarge

Prijs is wat je betaalt, waarde is wat je krijgt. Wanneer je een brug bouwt waar vrachtwagens van 4.500 kilo over moeten, bereken je de capaciteit niet op 5.000 kilo maar op 10.000 kilo. Op die manier ben je zeker dat de brug de zwaarste vrachtwagens aankan.

Buffett berekent de waarde van een bedrijf, maar zal pas kopen wanneer de prijs van het aandeel voldoende onder die waarde noteert. De veiligheidsmarge verlaagt de kans op fouten en verhoogt de kans op extra winst.

Bron: CNBC

Top-7 aandelen voor 2019

Wat is er beter dan goede bedrijven kopen op de beurs? Goede bedrijven kopen wanneer ze afgestraft zijn. In deze gids geven we je 7 aandelen mee die de afgelopen maanden serieus afgestraft werden. Het zijn aandelen met aantrekkelijke eigenschappen en veel herstelpotentieel.

Veel succes met deze 7 afgestrafte aandelen!