Van nog geen 600 miljoen omzet in 2018 naar meer dan 20 miljard dollar omzet in 2022. Hoeveel sectoren kunnen dit? Niet veel. Maar dat is wel wat experts verwachten met betrekking tot de CBD-markt. CBD is het niet-psychotisch gedeelte in de marihuanaplant waar steeds meer medisch onderzoek naar wordt verricht.

Veel beleggers associëren legale marihuana nog met het roken van een joint. Hoewel steeds meer landen recreatieve marihuana legaliseren (Canada, delen van de Verenigde Staten en waarschijnlijk binnenkort ook Mexico), zijn het andere sectoren waar de sterkste groei te rapen valt. Waaronder CBD.

Groene Miljonairs: gratis gids om te beginnen beleggen in legale marihuana

3 topaandelen in de CBD-sector

GW Pharma

GW Pharmaceuticals is al een van de oudste bedrijven ter wereld die onderzoek doet naar het medisch gebruik van marihuana. Het is ook het eerste bedrijf ter wereld dat in de Verenigde Staten een goedkeuring heeft gekregen voor een medicijn op basis van CBD. Enkele maanden geleden werd Epidiolex goedgekeurd voor de behandeling tegen epilepsie bij kinderen. Daarnaast heeft het ook nog andere producten die verkocht mogen worden, buiten de Verenigde Staten.

Canopy Growth

Canopy Growth is een van de favoriete marihuana-aandelen op de beurs de laatste maanden. Naast de verkoop van marihuana voor recreatief gebruik, doen ze ook onderzoek. Ze doen voornamelijk onderzoek naar medicijnen om chronische ziektes te bestrijden. Bierproducent Constellation Brands investeerde recent nog $4 miljard in Canopy.

Zynerba Pharmaceuticals

Zynerba is bezig met het ontwikkelen van medicijnen voor zeldzame neurologische aandoeningen en bepaalde soorten van epilepsie. ZYN002 is een medicijn dat via een gel op de huid aangebracht kan worden. Het bedrijf schat de kans op een goedkeuring op 45% tegen 2021.

Schrijf je hier in op onze gratis nieuwsbrief en ontvang iedere dag het belangrijkste nieuws in je mailbox: Slim Beleggen Daily >>

Bron: TipRanks

Foto Credit: Pixaby

Word jij ook een van de Groene Miljonairs?

Met een groeiratio van 31% per jaar, behoort de marihuana-industrie tot de snelst groeiende ter wereld! In dit gratis ebook gaan de marihuana-experts van BeursBrink een paar hele interessante kansen uit de doeken doen, in een van de snelst groeiende markten van dit moment. Dit is alles wat je nodig hebt om te starten met beleggen in marihuana-aandelen: De Marihuana Miljonair Handleiding

De meest kansrijke groeimarkt van dit moment.