trader_twijfel

Ook de Amerikanen zullen zich de afgelopen week rot geschrokken zijn. Zo bereikte Wall Street een nieuw 6 maanddieptepunt en bezweken belangrijke steunlijnen. Wij hebben een aantal grafieken op een rij gezet die de Amerikanen op dit moment nauwlettend in de gaten houden. Sommige grafieken sturen aan op een herstel, andere op een verdere daling.

grafiek1

Op de eerste grafiek kunnen we zien dat de S&P 500 index de afgelopen week onder haar belangrijke trading range is gesloten. De steun van 2040 bezweek uiteindelijk op donderdag en daarmee lijkt het startschot voor een verdere daling gegeven te zijn.

grafiek2

Op de tweede grafiek kunnen we zien dat de S&P 500 index ook onder het 200-daags gemiddelde terecht is gekomen. Veel beleggers zien deze trendlijn als een steunlijn en het is daarom ook niet vreemd dat veel beleggers vrezen voor een verdere daling.

Deze grafieken vertellen het hele verhaal

grafiek3

Op de derde grafiek kunnen we zien dat de volatiliteit de afgelopen week flink is toegenomen. De VIX is opgekrabbeld vanaf de bodem en dat kan toch wel gezien worden als een negatief teken voor de aandelenmarkten. Echter, aan de andere kant kunnen de markten op dit moment wellicht ‘oversold’ zijn.

grafiek4

Op de laatste grafiek kunnen we zien dat de RSI indicator richting de 30-lijn kruipt, dat we mogen aanschouwen als de ‘oversold’ lijn. Volgens de kenners moeten we rekenen op het nodige herstel wanneer we te maken krijgen met een notering onder deze 30-lijn. Wellicht ligt een (tijdelijke) bodem dus in het verschiet.

>> In 10 eenvoudige stappen kunt u BEURSMILJONAIR worden <<