Overheden geld afpakken

De westerse wereld maakt het stap voor stap steeds moeilijker om geld te verplaatsen. We leven in een wereld met steeds meer kapitaalcontroles door de overheden. Het wordt stilaan onmogelijk om geld of waardevolle activa te verplaatsen zonder dat de overheid of overheden het weten. Big Brother kijkt mee, zeker naar uw geld en welvaart. Overheden zitten tot over hun oren in de schulden en de economische groei wil maar niet aantrekken. Dit valse herstel dreigt ooit uit elkaar te vallen en lijkt onhoudbaar. De laatste jaren leek alles op een goed nieuws show, maar ooit komt er een punt dat de overheden hun kaarten op tafel moeten leggen. Als we zo ver zijn, kunnen de overheden gebruik maken van de kapitaalcontroles die men nu al instelt.

4 manieren waarop de overheid aan uw geld kan komen

  • Buitenlandse investeringen belasten

Door de lage rentevoeten probeert men zo veel mogelijk geld over de landsgrenzen te krijgen op zoek naar rendement. De overheid zou kunnen beslissen om dit geld te belasten. Het zou niet de eerste keer zijn in de geschiedenis dat een overheid zo iets doet.

  • Inkomstenbelasting verhogen

Iemand moet de rekening betalen. Aangezien het niet populair is om de armen nog armer te maken en iemand niet herverkozen zal geraken als ze de rijken gaan aanvallen, is de middenklasse een graag gezien slachtoffer. De verhoging van de inkomstenbelasting is dan een gemakkelijke maatregel.

  • Goud belasten

In tijden van financiële stress zoeken steeds meer mensen hun toevlucht naar goud. Het zou wel eens goed kunnen dat er dan een belasting komt op het bezit van goud.

  • Bail-in

De bail-outs van de bankensector tijdens de financiële crisis heeft de overheden veel te veel geld gekost. Bij een volgende crisis zullen de deposito’s aangesproken worden. Overheden kunnen uw spaargeld omzetten in aandelen van de bank, aandelen die dan zo goed als waardeloos zijn.

>> Bescherm snel uw spaargeld – Bescherm uw vermogen snel <<