Het aantal cryptomunten staat volgens CoinMarketCap bijna op 1.500. Dit is een gigantisch aanbod en daar komen er iedere week nog nieuwe bij. Ieder project, iedere cryptomunt heeft zijn eigen specifieke toepassingen, de ene al interessanter dan de andere. Allemaal (buiten de scamcoins) willen ze uitgroeien tot een groot bedrijf. Dit zijn enkele interessante nieuwe cryptomunten.

Let op, dit is op basis van een artikel van Joseph Steinberg, CEO bij SecureMySocia op Inc.com. Dit is geen advies van Slim Beleggen.

Gladius

Gladius haalde recent $12 miljoen op via een ICO. Het biedt een gedecentraliseerde blockchaintechnologie aan die moet beschermen tegen DDoS aanvallen en versnelt het leveren van content.

Gladius laat het toe om data van uw internetverbruik uit te lenen. Vaak zijn er momenten dat je geen data verbruikt, maar toch betaal je daarvoor. Via Gladius betaal je enkel de bandbreedte die je gebruikt, wanneer je het nodig hebt, inclusief DDoS bescherming.

Eristica

Eristica biedt momenteel een ICO aan. Het is een platform waar mensen elkaar kunnen uitdagen. Via slimme contracten wordt een vergoeding uitbetaald wanneer de uitdaging slaagt of niet. Mensen kunnen uitdagingen aanvaarden, wanneer ze slagen worden ze betaald. Wanneer men niet slaagt, wordt de tegenpartij betaald.

Eristica zegt zelf dat ze al meer dan 1 miljoen gebruikers hebben in Rusland en meer dan 200.000 in Zuid-Oost Azië en India.

Safein

Safein plant een ICO in het eerste kwartaal van 2018. Het creëert een blockchain identiteitssysteem. We zijn allemaal bekend met het aanmaken van profielen bij iedere website of app die we willen gebruiken. Via het systeem van Safein kan je overal inschrijven zonder je iedere keer opnieuw te registreren. Ze laten ook toe dat je zelf bepaalt welke informatie wordt gedeeld.

Knowbella (Helix)

Knowbella is een platform voor intellectuele eigendommen. Het helpt wetenschappers om samen te werken aan hun projecten, resultaten te delen en feedback te krijgen op hun research. Via de tokens, Helix, kunnen wetenschappers betaald worden voor de vorderingen van hun project. Via Knowbella wil men een platform creëren om wetenschappelijk data beter en efficiënter te beheren.

Bron: Inc.