Uraniumaandelen staan na jaren van miserie terug in de spotlights. Het drama van Fukushima zorgde voor een zware afstraffing. Maar het vooruitzicht van tekorten op de markt, zet uraniumaandelen terug op de kaart. En wanneer uraniumaandelen stijgen, stijgen ze ook hard, net hetgeen we nu zien.

Beleggers wachten vaak op goed nieuws om te beleggen in een sector. De grootste rendementen worden echter geboekt wanneer een sector evolueert van uitzonderlijk slecht naar minder slecht, zeker bij grondstoffen. Enkele recente berichten zorgen ervoor dat de vooruitzichten voor uranium minder slecht worden.

Dit opent dus perspectieven voor beleggers die wat risico durven nemen. Dit is een nieuwe bull market die je niet wil missen.

We schreven eerder al dat de grote producenten op de markt bewust een krapte creëren om de prijs van uranium te laten stijgen. Je zou dit kunnen vergelijken met de OPEC die de oliekraan dichtdraait, maar dan op een veel kleinere markt.

Maar ook de vraag naar uranium zit stevig in de lift. In 2016 had China 60 reactoren in aanbouw tegenover 23 in 2004, de vorige keer dat de prijs voor uranium zo laag stond. Tegen 2030 zouden er 108 nieuwe reactoren gebouwd moeten worden.

De economische noodzaak van uranium

Uranium wordt steeds geassocieerd met een atoombom, met Tsjernobyl of met Fukushima. Maar kernenergie is een van de ‘groenste’ manieren om energie op te wekken. De kostprijs van hernieuwbare energie daalt sterk de laatste jaren, maar komt nog niet in de buurt van kernenergie.

Daarbij komt ook nog dat de meeste landen niet afhankelijk kúnnen zijn van wind- of zonne-energie doordat deze natuurkrachten onvoldoende aanwezig zijn. Inclusief de kostprijs van batterijen om hernieuwbare energie op te slaan, ligt de kostprijs nog steeds hoger dan de stabiele energievoorziening van kernreactoren. Kernenergie met uranium is nog steeds een noodzakelijk energiebron.

Welke uraniumaandelen moet je kopen?

Nu uraniumaandelen terug op de radar verschijnen van de beleggers, is het aantrekkelijk om vroeg in deze nieuwe stierenmarkt te stappen. Wie uraniumaandelen wil kopen, richt zich best op de volgende tips:

  • Zorg voor een geografische spreiding
  • Kijk naar de fundamenten: voorraad, productie, cash flow, schulden, …
  • Bekijk de operationele activiteiten: Heeft het een of meerdere actieve mijnen? Wat is de kostprijs van de ontginning? …
  • Bepaal het risicogehalte in functie van de rest van jouw beleggingen

Onze 3 Uranium Kooptips schieten uit de startblokken!

Het Grondstoffen Rapport schreef recent een Special uit, met de ronkende titel: 3 URANIUM KOOPTIPS.

In het nieuwe jaar mogen we ons voor het nodige vuurwerk opmaken bij uranium, aldus de analisten. En het feest lijkt al begonnen …

  • URANIUM KOOPTIP #1: +8,33%
  • URANIUM KOOPTIP #2: +10,5%
  • URANIUM KOOPTIP #3: +18,6%

Bronnen: TSI Network + Fool Canada

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>