Iedere belegger doet graag een koopje op de beurs. Maar niet iedere belegger wil zijn tijd en energie spenderen aan het zoeken en vinden van deze koopjes. Gelukkig leven we in het tijdperk van de ETFs en bestaan er ook ETFs die op zoek gaan naar de goedkoopste aandelen op de beurs.

Value investing of waardebeleggen is de strategie die een van ’s werelds beste beleggers een van ’s werelds rijkste mensen maakte. Grondlegger van het waardebeleggen is Benjamin Graham. Hij was de leermeester van die rijke man, Warren Buffett.

Waarde-aandelen zijn aandelen waar de markt even vergeet hoe waardevol ze zijn. Beleggen in waarde-aandelen is een van de weinige strategieën die al decennialang zijn nut bewijst op de aandelenmarkt. Iedere belegger zou dan ook, op zijn minst voor een deel, aan waardebeleggen moeten doen.

Ontdek 3 value-aandelen die zelfs Buffett zou kopen

Om het beleggers gemakkelijk te maken, bestaan er ook enkele interessante value-ETFs.

De 4 beste value ETFs

-1. iShares Russell 1000 Value

Dit is de grootste value-ETF. Deze ETF belegt in aandelen uit de Russell 1000 Value index die focust op bedrijven met een lage prijs/boekwaarde. Er zitten momenteel zo’n 700 aandelen in de ETF.

De laatste 10 jaar produceert de iShares Russell 1000 Value een gemiddeld rendement van 7,6% per jaar. Je ontvangt ook meer dan 2% dividendrendement.

-2. Vanguard Value

De Vanguard Value ETF volgt de CRSP U.S. Large Cap Value index waar 300 bedrijven in noteren. De index kijkt naar parameters als de prijs/boekwaarde, toekomstige en historische winstcijfers, dividendrendement en prijs/omzet ratio.

De laatste 10 jaar produceert de Vanguard Value ETF een gemiddeld rendement van 8,4% per jaar met een dividendrendement van 2,5%.

-3. Vanguard Small-Cap Value

Deze ETF volgt de CRSP U.S. Small Cap Value index waar zo’n 900 kleine bedrijven in noteren. De parameters zijn hetzelfde, maar deze ETF focust op kleinere smallcapaandelen.

De laatste 10 jaar produceert de Vanguard Small-Cap Value ETF een gemiddeld rendement van 10,3% per jaar met een dividendrendement van 2%.

-4. iShares Russell Mid-Cap Value

Ook iShares heeft een value-ETF die focust op middelgrote bedrijven. Men kijkt daarbij naar de Russell 1000 Index en schrapt de 200 grootste en 200 kleinste bedrijven. Zo blijven er 600 Mid-Cap aandelen over.

De laatste 10 jaar produceert de iShares Russell Mid-Cap Value een gemiddeld rendement van 9,6% per jaar met een dividendrendement van ongeveer 2%.

Bron: Fool

Foto Credit: iStock

Top-7 aandelen voor 2019

Wat is er beter dan goede bedrijven kopen op de beurs? Goede bedrijven kopen wanneer ze afgestraft zijn. In deze gids geven we je 7 aandelen mee die de afgelopen maanden serieus afgestraft werden. Het zijn aandelen met aantrekkelijke eigenschappen en veel herstelpotentieel.

Veel succes met deze 7 afgestrafte aandelen!