Wie rijk wil worden, moet niet altijd het wiel opnieuw uitvinden. Meer nog, het is soms veel beter en gemakkelijker om gewoon met een succesvol wiel mee te bollen. Guy Spier is een nobele onbekende belegger voor het grote publiek. Maar de man is bijzonder succesvol. Hoe? Hij ‘kopieerde’ de beleggingsprincipes van Warren Buffett. Dat leverde hem een gemiddeld jaarrendement van meer dan 20% op.

Guy Spier is een van de volgelingen van Warren Buffett. Hij hanteert dezelfde stijl en is daar ondertussen ook miljardair mee geworden. Guy Spier heeft enkele belangrijke beleggingstips die hij zelf volgt om succesvol te zijn als belegger. Net als hij succesvol werd door Buffett te volgen, kan ook jij succesvol worden door Guy Spier te volgen.

Beleggen zoals een beursgoeroe

Dit zijn de 5 belangrijke beleggingstips van Guy Spier:

# 1. Kijk niet te dikwijls naar je portefeuille

Met de technologische vooruitgang van de laatste jaren is het mogelijk om je portefeuille constant na te kijken. We hebben de neiging om te geloven dat er iets slechts gaat gebeuren met onze aandelen in de periode dat we er niet naar kijken. Voor sommige gehypete aandelen is dit misschien wel het geval, maar wie investeert in bedrijven en niet in aandelen, heeft geen nood aan een constante opvolging. Guy Spier kijkt hooguit een keer per week naar zijn portefeuille.

# 2. Luister niet naar het management

Het klinkt tegenstrijdig, maar Guy Spier raadt aan om niet naar het management van een bedrijf te luisteren, vooral de CEO niet. CEO’s hebben de neiging om te spreken zoals een verkoper, ongeacht hoe slecht het bedrijf presteert, toch zullen ze de moeite doen om u een positief gevoel te geven.

# 3. Koop of verkoop niet tijdens de markturen

Ook dit klinkt tegenstrijdig, maar door niet te kopen of te verkopen tijdens de markturen, zorg je er voor dat de markt u niet kan beïnvloeden. Spier zelf vraagt aan zijn broker steeds om een bepaald aandeel te kopen aan de gemiddelde dagprijs van de dag ervoor.

# 4. Verkoop niet na een forse daling

Een forse daling van een aandeel heeft zware psychologische gevolgen. Spier heeft een regel om een aandeel niet te verkopen in de 2 jaar na een forse daling. Op deze manier elimineert hij de psychologische beïnvloeding en maakt hij zijn beslissingen veel rationeler.

# 5. Maak een checklist

Spier vindt het heel handig om een checklist te hebben. Via een checklist voor het kopen of verkopen van aandelen vermijd je om steeds dezelfde fouten te maken. De checklist is een individueel instrument dat bij iedereen belegger is.

Bron: ValueWalk

Foto Credit: iStock

Top-7 aandelen voor 2019

Wat is er beter dan goede bedrijven kopen op de beurs? Goede bedrijven kopen wanneer ze afgestraft zijn. In deze gids geven we je 7 aandelen mee die de afgelopen maanden serieus afgestraft werden. Het zijn aandelen met aantrekkelijke eigenschappen en veel herstelpotentieel.

Veel succes met deze 7 afgestrafte aandelen!