Als voetballer droom je ervan om de nieuwe Cristiano Ronaldo of Lionel Messi te worden. Een zanger(es) droomt ervan om de nieuwe Ed Sheeran of Taylor Swift te worden. Als belegger droom je ervan om de nieuwe Warren Buffett of Ray Dalio te worden. En dat kan, deze zeer succesvolle mensen zijn ook klein en simpel begonnen. Maar ze hadden wel enkele karaktereigenschappen die hen succes brachten.

Heb jij deze karaktereigenschappen ook?

“The philosophy of the rich and the poor is this: the rich invest their money and spend what is left. The poor spend their money and invest what is left.” — Rich Dad

Dit hebben succesvolle beleggers gemeen

-1. Ze beleggen met een exit-plan

Gewone beleggers proberen de toekomst te voorspellen en hopen op het beste. Succesvolle beleggers weten dat beleggen 2 kanten heeft. De toekomst is nu eenmaal onzeker. Ze bereiden zich voor op een best-case scenario én een worst-case scenario.

Zo verdienen ze geld wanneer de markten stijgen, maar verdienen ze nog meer geld wanneer de markten dalen.

-2. Ze zijn geduldig

Ze proberen gebruik te maken van een stierenmarkt op korte termijn, maar beleggen met een plan op lange termijn. Hun investering is niet berekend op het volgende kwartaal, maar over meerdere jaren.

-3. Ze houden hun emoties onder controle

Financiële markten worden gedreven door sentiment. De markten stijgen en dalen door 2 emoties: hebzucht en angst. Wie investeert op basis van deze emoties, maakt zonder twijfel fouten. Succesvolle beleggers hebben een neutrale reactie op winst en verlies. Ze laten hun strategie niet in de steek op basis van emoties.

-4. Ze hebben een strategie

Veel beleggers springen van de ene opportuniteit op de andere. Er zijn verschillende soorten strategieën om geld te verdienen op de aandelenmarkt. De kunst is om te ontdekken welke strategie het beste bij jou past en daarna die strategie toepassen, in slechte én goede tijden. Het maakt niet zozeer uit welke strategie de beste is, zolang je maar een strategie hebt, die bij jou past en die je kan blijven volhouden.

-5. Ze hebben doorzettingsvermogen

De strategie volhouden, vereist de nodige dosis doorzettingsvermogen. De meeste beleggers geven het op, op het moment dat succes voor de deur staat. Denk er aan, een vliegtuig stijgt ook op, tegen de wind in.

Bron: InvestorGuide

Foto Credit: iStock