Geld sparen tips (2)

Hoe ver durf jij gaan om geld te sparen? Onderstaande 5 tips worden aangeraden door verschillende financiële goeroes. Aan de ene kant zijn ze bijzonder bizar, aan de andere kant zijn ze bijzonder briljant. Geld sparen, de tips kunnen soms zeer oncomfortabel zijn. Onderstaande tips zijn zo gek dat ze wel eens briljant kunnen zijn … voor diegene die zich kunnen ontdoen van het oncomfortabele gevoel dat er ongetwijfeld mee gepaard gaat.

# 1. In de douche plassen

De liefhebbers van het Amerikaanse humoristische programma Seinfeld kennen George Costanza waarschijnlijk als de man die in de douche plast in de sportschool. Wat bij Seinfeld als een grap bedoeld was, is voor vele mensen serieus. In de douche plassen vermindert het verbruik van de toilet. In Groot-Brittannië is er zelfs een ‘Go with the Flow’ beweging en in Brazilië heeft een milieugroepering aangeraden om in de douche te plassen om water en geld te besparen.

# 2. Printen in een ander lettertype

De inkt van je printer kost handen vol geld. Enkele inktpatronen zijn dikwijls al duurder dan de printer zelf. Een paar jaar geleden kwam een professor aan de Universiteit van Wisconsin er achter dat het lettertype ‘Century Gothic’ tot 30% minder inkt verbruikt dan een normaal lettertype.

# 3. Doe mee met een geen-verwarming uitdaging

Iedereen kan tegenwoordig zijn thermostaat instellen zodat de chauffage niet brandt als er niemand thuis is of ’s nachts. Maar in New England gaan ze nog een stap verder. Daar houden ze ieder jaar een wedstrijd om het langste vol te houden zonder de chauffage op te zetten. De winnaars van vorig jaar hielden het vol tot … oudejaarsavond.

# 4. Koop dure kleren

Het klinkt contradictorisch maar dure kleren kopen kan wel eens geld besparen. We leven in een wegwerpmaatschappij, ook met kledij. Dit betekent dat veel mensen veel en goedkope kleren kopen. Dure kleren kopen is dikwijls goedkoper omdat ze: a) langer meegaan b) minder vaak gekocht worden c) beter passen d) kieskeuriger gekocht worden.

# 5. Betaal je partner voor klusjes

Breng wat economie in je relatie. Er zijn er die een veiling houden voor de klusjes die gedaan moeten worden in het huishouden, diegene die het laagste bedrag biedt mag het klusje doen en de andere moet daarvoor betalen. Op deze manier ga je minder klusjes uitbesteden en krijgt het huishouden ook een economische waarde. We leven in een wereld waar iedereen evenveel recht heeft op rijkdom. Geld is zoals de zon, het is er in overvloed en het is er voor iedereen. Je moet alleen weten hoe je het moet aanpakken. We leren wiskunde, talen, wetenschappen, vreemde talen en zelfs seksuele opvoeding. Maar we leren zo goed als niets over de manier we moeten omgaan met geld, hoe we onszelf rijker kunnen maken. In een krachtig e-boek kunnen we jou leren welke 6 simpele stappen je moet zetten om echt rijk te worden. Bestel hier je exemplaar.