Je moet bereid zijn om te leven zoals niemand dat wil, om later te kunnen leven zoals niemand dat kan. De meeste mensen leven in het nu, omdat je niet weet wat later brengt. Maar je kan ook tijdelijk leven zoals weinigen dat willen, om ietsje later te leven als een God in Frankrijk. Op je 40e op pensioen gaan? Het kan!

Er zijn niet veel mensen die op hun 40e al kunnen zeggen dat ze op pensioen kunnen gaan. Diegene die dat wel kunnen, hebben daar enkele opofferingen voor moeten maken. Die opofferingen op korte termijn, zorgen ervoor dat ze de rest van hun leven kunnen doorbrengen als een filmster op lange termijn.

Dit is wat je moet laten vallen wanneer je jong bent, om zorgeloos te kunnen leven zonder te werken vanaf je 40e, volgens enkele die het hebben voorgedaan.

-1. Weet wat je uitgeeft

De eerste stap naar financiële vrijheid, is weten wat je uitgeeft. Het is beter om te weten waar je geld naar toe gaat, dan je af te vragen waar het gebleven is. Wanneer je weet wat en waaraan je geld uitgeeft, weet je ook wat nuttig/nodig is, en wat niet.

-2. Levensstijl-inflatie

Doorheen je leven ga je normaal gezien meer geld verdienen, als alles goed loopt. Velen gaan dan ook meer geld uitgeven. Wie zijn levensstijl kan behouden en niet meer gaat uitgeven wanneer ze meer gaan verdienen, houdt automatisch meer geld over.

-3. Een te groot huis

Huisvesting is een van de duurste kostenposten in een budget. Wie te groot woont, betaalt veel te veel voor zijn woning. Het is veel gemakkelijker om te besparen op de grote bedragen in je levensbudget dan op de kleine bedragen. Zorg dat je woont in een huis dat bij jou past.

-4. Zet doelen

Geld komt niet zomaar op je rekening. Wie rijkdom wil opbouwen, moet doelen stellen. Wat wil je bereiken en hoe ga je dat bereiken. Zorg voor een plan op lange en korte termijn. Zonder plan is wat je doet niet meer dan een idee.

5. Verlaat je comfortzone

Veel mensen hebben schrik om buiten hun comfortzone te treden. Maar wie op jonge leeftijd op pensioen wil gaan, zal daarvoor zijn comfortzone moeten verlaten. Leven zonder te werken, is meer beangstigend dan je denkt. Leer op voorhand al regelmatig hoe je dingen moet doen die buiten jouw comfortzone liggen.

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: iStock