bull-moneyx-large Vele analisten spreken erover dat het einde van de bull-markt dichtbij is. Natuurlijk zijn we al ruim vijf jaar bezig aan een sterke opwaartse rally, maar dat kan ook de sterkte van de trend weergeven. Natuurlijk duurt de huidige bull-markt langer dan de gemiddelde bull-markt. Maar dan alsnog kunt u nu nog niet blind short gaan op de aandelen. Ook Brian Belski van BMO Capital Markets denkt er zo over. Hij denkt dat de huidige bull-markt nog niet voorbij is. Hij ligt dit toe door middel van vijf redenen.

Bull-markt is nog niet aan het einde

  1. De lengte van de huidige bull-markt. Sommige analisten beweren dat slechts enkele bull-markten verlengen met vijf jaar. Maar onderzoek naar de lengte van bull-markten wijst uit dat drie van de laatste tien bull-markten werden verlengd met vijf jaar.
  2. Waardering en winst. De huidige waardering van de aandelen is slechts iets boven de historische norm en zijn nog onder het niveau van de voorgaande pieken. De lange termijn prestaties blijven verbeteren en de winstgroei blijft stijgen.
  3. Zakelijke begeleiding. Negatieve winstverwachtingen maken de beleggers angstig, maar door middel van dividend acties zorgt het ervoor dat beleggers voor de lange termijn er vertrouwen in houden.
  4. Markt bewegingen. Op dit moment scoren defensieve sectoren het beste, maar er is nog genoeg ruimte voor aandelen die nog steeds ondergewaardeerd zijn.
  5. Geldstromen. De recente instroom van vers geld in aandelenfondsen heeft enige bezorgdheid veroorzaakt. Maar beleggers hebben zoveel geld weg gehaald uit aandelen tijdens de financiƫle crisis dat op de lange termijn de geldstromen nog steeds sterk negatief zijn. Er zit dus nog genoeg ruimte in voor meer vers geld naar de aandelenfondsen.

Zoals u kunt merken is Brian Belski nog steeds positief onder de huidige ontwikkelingen in de aandelenmarkten. Een kleine correctie is mogelijk, maar de bull-markt is dan nog niet meteen ten einde. Maak geen fouten meer op de Beurs: Download de BEURSBIJBEL