Niet alleen cryptomunten veranderen de wereld, ook artificiële intelligentie maakt dingen mogelijk waarvan men nog niet zo lang geleden enkel kon dromen. Er zijn verschillende belangrijke trends in de wereld, waar je als belegger deel van uit wil maken. Hoewel het niet eenvoudig is om te beleggen in pure aandelen uit de sector van artificiële intelligentie, loont het toch de moeite om een deel van je portefeuille te alloceren naar deze langdurige seculaire trend.

Artificiële intelligentie is nog bijzonder jong, maar zit nu al in het DNA van verschillende bedrijven. De technologie zal veel meer dan alleen de technologiewereld veranderen. Beleggen in investering in artificiële intelligentie is dan ook minder risicovol dan je op het eerste zicht zou denken.

De strijd om de technologische suprematie van de toekomst is een strijd om artificiële intelligentie. Deze innovatie is dus bijzonder belangrijk, zelfs nog belangrijker dan blockchain.

Waarom beleggen in artificiële intelligentie

-1. Het potentieel is GIGAfenomenaal groot

Volgens onderzoeksbureau Tractica zal de omvang van de sector groeien van $1,4 miljard in 2016 naar $37,8 miljard in 2025. Grafische processoren van NVIDIA voor supercomputers en zelfrijdende auto’s bevatten nu al artificiële intelligentie. NVIDIA heeft een bijzonder sterke aanwezigheid in de sector met zijn AI GPU’s.

NVIDIA CFO, Colette Kress, zegt dat AI in snel tempo de grootste kracht in technologie geworden is. En in het centrum bevinden zich de GPU’s van NVIDIA.

-2. Het verandert nu al de manier waarop we computers gebruiken

Amazon Echo, Google Assistant, Siri van Apple, … al deze systemen maken gebruik van artificiële intelligentie om te communiceren. Virtuele assistenten veranderen de manier waarop we communiceren met computers en artificiële intelligentie zorgt ervoor dat computers leren uit de data die ze verzamelen.

Veel apps en websites gebruiken nu al A.I. om zoekopdrachten efficiënter te maken, om foto’s en spraak beter te herkennen.

-3. Artificiële intelligentie buiten de technologiesector

A.I. is veel meer dan de technologiesector alleen. NVIDIA CEO Jen-Hsun Huang zei onlangs: “De volgende groei onder artificiële intelligentie zal te vinden zijn in sectoren als in retail, transport, financiën en gezondheidszorg.

Zo maakt Carnival Cruises bijvoorbeeld gebruik van Microsoft’s Cortana Intelligence Suite om het waterverbruik te meten. Hiermee kan het bedrijf $200.000 per jaar besparen. Ook Watson, de supercomputer van IBM, gebruikt bijvoorbeeld Watson AI om genetische databases aan te leggen. Watson AI helpt zo nieuwe medicijnen ontwikkelen.

artificial-intelligence-revenue_large

-4. Zo goed als alle technologiebedrijven doen mee

NVIDIA, Microsoft, IBM, Amazon, Google, Apple, … zelfs Facebook doet mee met deze trend. Bij Google heeft men onlangs nog de focus verlegd van mobiel-eerst naar AI-eerst. De laatste jaren kocht het moederbedrijf Alphabet meer dan 20 A.I.-bedrijven.

Facebook gebruikt artificiële intelligentie om de content nog beter te filteren, gezichtsherkenning te verbeteren en te bepalen welke artikels bovenaan de news feed komen staan.

-5. Het is niet zo risicovol als je denkt

Veel nieuwe technologietrends zijn bijzonder risicovol. Maar artificiële intelligentie ontstaat vooral onder de hoede van gevestigde namen. A.I. zal deze bedrijven enorme efficiëntievoordelen opleveren zonder dat het voor beleggers een risicovolle investering moet zijn. Veel van deze bedrijven betalen zelfs een dividend. Je wordt dus betaald om te wachten totdat de voordelen van A.I. zich volledig ontplooien.

Dit zijn de winnaars van de race naar artificiële intelligentie

Bron: Fool.com

Foto Credit: iStock