Veel mensen beginnen met goede moed te beleggen. Echter, na verloop van tijd merken ze dat ze toch niet zoveel tijd hebben om er voldoende mee bezig te zijn om écht geld te verdienen. Gelukkig zijn daar enkele goede tips voor, noem het beleggen voor gevorderden. Ook als je weinig tijd hebt.

Jeff Holzmann, een drukbezette zakenman, partner en vader, geeft 5 tips om te beleggen voor gevorderden.

Leer Macro Trends

Je moet niet weten waarom financiële markten volatiel zijn, je moet alleen weten dat ze volatiel zijn. Hoe goed je de macro trends begrijpt, gaat het rendement op jouw investeringen niet bepalen. Het zal je wel wat meer gemoedsrust geven.

Koop wat je begrijpt

Niemand voelt zich graag een idioot. Wanneer je een aandeel koopt, moet je ook kunnen uitleggen waarom je in dat bedrijf investeert. Het zal je een veel beter gevoel geven, of het aandeel nu stijgt of daalt. Je moet geen experts zijn, maar je moet een bedrijf kunnen evalueren binnen jouw cirkel van competentie. – aldus Warren Buffett.

Overweeg vastgoed

De bevolking groeit en er is altijd nood aan huisvesting. Een investering in vastgoed zorgt voor de lange termijn voor een stabiel inkomen en een geleidelijk appreciatie van kapitaal. Wie niet direct een huis of appartement kan kopen, kan ook beleggen in vastgoedfondsen.

Vermijd populaire trends op hun hoogtepunt

Wanneer populaire beleggingen sociale media of gesprekken op café domineren, is het vaak te laat om nog op de trein te springen. De meest lucratieve beleggingen doe je door te investeren in een trend vóór deze populair wordt.

Diversifieer

De wereld is onvoorspelbaar en de financiële markten ook. Met een goede diversificatie zorg je ervoor dat je altijd winnaars hebt die je verliezen compenseren.

Bron: Yahoo Finance

Foto Credit: iStock