De hogere volatiliteit op de financiële markten verdeelt de analisten verder in twee. Sommige zien enkel meer kansen ontstaan en raden aan om de ‘dips’ te kopen. Anderen verwachten dat dit nog maar het begin is, en dat de aandelenmarkt nog een stevige dreun mag verwachten.

6 experts van Wall Street waarschuwen …

Guggenheim: Dit is 1987

In 1987 zat de aandelenmarkt in een gelijkaardig profiel als vandaag: nieuwe records bij de indices, de Federal Reserve die de rente verhoogde, aantrekkende inflatie en een zwakke Amerikaanse dollar. De Federal Reserve zag in 1987 dat ze achterliepen op de economie, wat resulteerde in de grootste daling op 1 dag in de geschiedenis van Wall Street.

Wanneer de Federal Reserve nu ook de rente sneller gaat optrekken dan verwacht, ziet Guggenheim een gelijkaardig scenario.

Canaccord Genuity: Test februari low

De analisten van Canaccord Genuity verwachten dat de indices de laagste koersen van februari nog eens gaan testen. Het comfort van het herstel ebt weg. De Federal Reserve of teleurstellende data kunnen ervoor zorgen dat de markten het dieptepunt nog eens testen.

Canaccord Genuity verwacht pas in het najaar een nieuwe opwaartse beweging.

Longview: Hoop boven realiteit

Het herstel dat volgende op de forse correctie begin februari is gedreven door een laag volume. De hoop dat de sell-off slechts 2 dagen duurde, is kwetsend voor de realiteit. Er komt nog een golf van volatiliteit aan.

Goldman Sachs: correctie tot 25% door hogere rente

De stijgende rentevoeten brengt de aandelenmarkt op 2 manieren in de problemen: de kosten om te lenen gaan omhoog en wanneer de rente hoog genoeg stijgt, worden obligaties weer meer aantrekkelijk ten opzichte van aandelen.

De 10-jarige rentevoet staat nu net onder 3%. Een rente van 3,1% betekent de hoogste rentestand sinds 2011. Wanneer de rente verder stijgt naar 4,5% kan dat voor een correctie van 20% à 25% zorgen van de aandelenmarkt.

De Beurs Breker – Verdien Geld in ALLE Markten

Russell Investments: Verkoop Amerika – Koop Europa

De fiscale stimulus van Donald Trump zal zorgen voor inflatie. Inflatie zal zorgen voor hogere rentevoeten. Hogere rentevoeten zullen tegenwind vormen voor aandelen. Hoewel de winstcijfers van de bedrijven goed zijn, kwam het grootste deel van de stijging door hogere waardering en niet van fundamentele groei.

Bij Russell Investments verwachten ze niet direct een crash, maar zien ze meer in Europese aandelen waar er nog monetaire stimulus is van de ECB en waar inflatie nog niet aan de orde is.

BridgeWater: Pre-bubbel fase

Volgens het grootste hedgefund ter wereld zorgt stijgende inflatie voor hogere rentevoeten. Dit is slecht nieuws voor de Amerikaanse economie. Er is 70% kans op een recessie tegen 2020.

Bron: MarketWatch

Foto Credit: iStock

Vrees jij ook een nieuwe aandelencrash?

De beurs stijgt al ruim 8 jaar! Daarmee nadert het einde van de huidige cyclus nu met rasse schreden. Een crash van de aandelenmarkt dringt zich op. Slimme beleggers nemen nu actie, voor het te laat is.

Ontvang HIER jouw gratis exemplaar van het Crash Kompas (een must voor iedere belegger die geld wil verdienen tijdens de volgende aandelencrash)