Afgelopen vrijdag stootte Jeff Bezos voor een tweede keer in zijn carrière Bill Gates van de troon als rijkste man ter wereld. De CEO van Amazon lijkt echter klaar om een langere periode de nummer 1 in zijn bezit te houden. Met een fortuin van meer dan $90 miljard is de kans groot dat hij de eerste zal worden met een fortuin boven $100 miljard. Dit zijn 6 onwaarschijnlijke feiten over hoe Jeff Bezos zo rijk is geworden.

-1. $10 miljard rijker in 1 dag

Door de stijging van het aandeel Amazon werd Jeff Bezos afgelopen vrijdag op 1 dag meer dan $10 miljard rijker. Er zijn maar 150 mensen in de wereld die een vermogen hebben van meer dan $10 miljard.

-2. Bezos verdient op 1 minuut meer dan de meeste mensen op 1 jaar

Het afgelopen jaar verdiende de topman van Amazon bijna $20 miljard. Dit is meer dan $50 miljoen per dag, meer dan $2 miljoen per uur of bijna $40.000 per minuut.

-3. Toen Bezos miljardair werd, had Buffett een fortuin van $30 miljard

In 1998 werd Jeff Bezos voor de eerste keer miljardair toen hij Amazon naar de aandelenmarkt bracht. Op dat moment had Warren Buffett een fortuin van $30 miljard. Nu is Bezos meer dan $10 miljard rijker dan Buffett.

-4. Bezos is een van de 25 grootste landeigenaars in de VS

Jeff Bezos staat op de 25e plaats als grootste landeigenaar in de Verenigde Staten. Vooral zijn ranch die dient voor zijn ruimtevaartproject, Blue Origin, is bijzonder groot.

-5. Bezos bouwt het grootste huis in Washington

Begin dit jaar betaalde Jeff Bezos $23 miljoen voor een aantal woningen in de exclusieve buurt Kalorama in Washington. Hij gaat van de verschillende panden 1 huis maken. Dit zou de grootste woonst worden van Washington. De Obama’s en IvankaTrump/ Jared Kushner wonen in hetzelfde gebied.

-6. Bezos kan de eerste ‘13-digit man’ worden

Het lijkt slechts een kwestie van tijd vooraleer Bezos als eerste meer dan $100 miljard waard is. Maar volgens Oxfam maakt Bezos ook een grote kans om als eerste biljoenair te worden de komende decennia, met een vermogen boven $1.000 miljard (= $1.000.000.000.000).

Bron: B.I.